John Bijl gekozen tot nieuwe voorzitter van Nove

Commercieel directeur van Tamoil John Bijl is de nieuwe voorzitter van brancheorganisatie Nove. Hij volgt Johan van der Steen (links op de foto) op, die zeven jaar lang voorzitter is geweest, en om persoonlijke redenen besloot vóór het einde van zijn derde termijn af te treden.

Bijl (rechts op de foto) maakt al anderhalf jaar deel uit van het hoofdbestuur van belangenvereniging. Dat bestuur is een afspiegeling van de verschillende disciplines van de brandstofhandel die binnen Nove zijn vertegenwoordigd, zoals transport, opslag, tankstations en levering aan schepen.

Tankstations

Vóór zijn tijd bij Tamoil bekleedde Bijl verschillende functies bij andere Nove-leden. Zodoende is hij goed bekend met diverse aspecten van de zelfstandige brandstofhandel, zoals de landhandel, exploitatie van tankstations, levering aan schepen en de levering van smeermiddelen en autogas. Hij is gekozen voor een termijn van drie jaar.

Met de benoeming van een voorzitter uit het midden van het bestuur, kiest de vereniging voor een andere invulling van het voorzitterschap. Dat was voorheen een betaalde functie, waarbij de voorzitter ook een aantal externe taken vervulde, bijvoorbeeld in diverse stichtingen en overlegorganen. Deze taken worden voortaan door het secretariaat uitgevoerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.