Q8 bespaart fors op energiekosten na plaatsing Luci Series-lampen

Een besparing van de energiekosten van jaarlijks 3.650 kWh per station. Dat heeft oliemaatschappij Kuwait Petroleum gerealiseerd na de installatie van Luci Series LED-luifelverlichting van Bever Innovations op al haar vestigingen in België en Luxemburg. Dat betekent een jaarlijkse besparing per locatie van zo’n zevenhonderd euro. Bij de werkzaamheden zijn in de afgelopen twee jaar 2.500 lampen vervangen voor LED-armaturen.

De Koeweitse oliemaatschappij wil flink besparen op de energiekosten en de uitstoot van schadelijke stoffen. Daarom besloot het bedrijf om eind 2012 met Bever in zee te gaan en LED-luifelverlichting aan te brengen bij 263 bemande en onbemande Q8-vestigingen bij de zuiderburen en Luxemburg. De oude Metaal Halide lampen werden vervangen, waarmee per station jaarlijks een besparing wordt gerealiseerd van 3.650 kilowatt per uur.

Kuwait Petroleum

Bij de stations die zijn voorzien van de nieuwe verlichting, zit ook tankstation Capellen in Luxemburg. Dit op drie na grootste station ter wereld had Texaco op de luifel staan, maar is inmiddels omgekleurd naar Q8. Daarmee is het meteen wereldwijd de grootste locatie van Kuwait Petroleum. Er zijn vijftig Luci Series-armaturen (50 LED-es 72 Watt) geplaatst in de nieuwe luifel.

Bij dit station aan snelweg E25 richting België wordt meer dan honderd miljoen liter brandstof per jaar verkocht. Ter vergelijking, een gemiddeld station in Nederland ’doet’ jaarlijks ongeveer drie miljoen liter. De oppervlakte van Q8 Capellen is ongeveer tien voetbalvelden en de klanten komen uit meer dan twintig verschillende landen. Luxemburg staat namelijk bekend om zijn lage brandstofprijzen.

Tango

Twee jaar geleden sloten Bever en Kuwait Petroleum een deal in Nederland om de Tango-stations van zuinigere LED-verlichting te voorzien. Na eerst een test te hebben gedaan, met positieve resultaten, werd uiteindelijk de verlichting bij 150 Tango’s in Nederland vervangen. De kostenbesparing bedroeg zo’n 75 procent. Sindsdien worden alle nieuwe locaties van Q8 in heel Europa standaard voorzien van Bever-verlichting.

Lees ook: Bever Innovations neemt Europese tak van LSGC over

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Q8 bespaart fors op energiekosten na plaatsing Luci Series-lampen | TankPro.nl

Q8 bespaart fors op energiekosten na plaatsing Luci Series-lampen

Een besparing van de energiekosten van jaarlijks 3.650 kWh per station. Dat heeft oliemaatschappij Kuwait Petroleum gerealiseerd na de installatie van Luci Series LED-luifelverlichting van Bever Innovations op al haar vestigingen in België en Luxemburg. Dat betekent een jaarlijkse besparing per locatie van zo’n zevenhonderd euro. Bij de werkzaamheden zijn in de afgelopen twee jaar 2.500 lampen vervangen voor LED-armaturen.

De Koeweitse oliemaatschappij wil flink besparen op de energiekosten en de uitstoot van schadelijke stoffen. Daarom besloot het bedrijf om eind 2012 met Bever in zee te gaan en LED-luifelverlichting aan te brengen bij 263 bemande en onbemande Q8-vestigingen bij de zuiderburen en Luxemburg. De oude Metaal Halide lampen werden vervangen, waarmee per station jaarlijks een besparing wordt gerealiseerd van 3.650 kilowatt per uur.

Kuwait Petroleum

Bij de stations die zijn voorzien van de nieuwe verlichting, zit ook tankstation Capellen in Luxemburg. Dit op drie na grootste station ter wereld had Texaco op de luifel staan, maar is inmiddels omgekleurd naar Q8. Daarmee is het meteen wereldwijd de grootste locatie van Kuwait Petroleum. Er zijn vijftig Luci Series-armaturen (50 LED-es 72 Watt) geplaatst in de nieuwe luifel.

Bij dit station aan snelweg E25 richting België wordt meer dan honderd miljoen liter brandstof per jaar verkocht. Ter vergelijking, een gemiddeld station in Nederland ’doet’ jaarlijks ongeveer drie miljoen liter. De oppervlakte van Q8 Capellen is ongeveer tien voetbalvelden en de klanten komen uit meer dan twintig verschillende landen. Luxemburg staat namelijk bekend om zijn lage brandstofprijzen.

Tango

Twee jaar geleden sloten Bever en Kuwait Petroleum een deal in Nederland om de Tango-stations van zuinigere LED-verlichting te voorzien. Na eerst een test te hebben gedaan, met positieve resultaten, werd uiteindelijk de verlichting bij 150 Tango’s in Nederland vervangen. De kostenbesparing bedroeg zo’n 75 procent. Sindsdien worden alle nieuwe locaties van Q8 in heel Europa standaard voorzien van Bever-verlichting.

Lees ook: Bever Innovations neemt Europese tak van LSGC over

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.