Tankstation-exploitant Dalhuisen krijgt ‘Lean and Green Star’

Na het behalen van de Lean and Green Award in 2011, ontving Jochanan Vreekamp namens Dalhuisen onlangs de Lean and Green Star. Dalhuisen is leverancier van brandstoffen en smeermiddelen en ontving de erkenning voor de bewezen realisatie van 22 procent CO2-besparing binnen vier jaar. Op dit moment hebben slechts 77 bedrijven in Nederland deze erkenning.

Om de Lean and Green Star te ontvangen moet je als bedrijf jezelf doelstellingen en maatregelen opleggen om binnen vijf jaar minimaal twintig procent CO2-besparing te behalen en zo het logistieke proces duurzamer te maken. Connekt volgt en controleert hierbij de uitstootgegevens nauwgezet. Recentelijk reikte zij namens het Ministerie van Infrastructuur en Milieu de Lean and Green Star uit in het Scheepvaart en Transport College te Rotterdam.

Logistiek

De logistieke maatregelen die Dalhuisen nam, variëren van rijstijl-training en –monitoring, het gebruik van Traxx-diesel, Castrol-smeerolie en de ontwikkeling en implementatie van een rittenplanbord. “Dit helpt ons nog accurater te werken, slimmer te plannen en daarmee onze klant nóg beter van dienst zijn”, aldus Vreekamp.

Commercieel directeur Peter Dalhuisen geeft aan: “We zijn erg trots dat wij 22 procent CO2-besparing en daarmee de Lean and Green Star hebben behaald. Voor buitenstaanders klinkt het misschien vreemd dat juist wij als brandstofleverancier ook brandstofbesparing inzetten om CO2-uitstoot te reduceren, maar naast onze commerciële taak, vinden wij het heel belangrijk goed voor ons milieu te zorgen.” Andere bedrijven die de duurzaamheidsprijs behaalden, zijn onder andere Mars Nederland en C&A.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tankstation-exploitant Dalhuisen krijgt ‘Lean and Green Star’ | TankPro.nl

Tankstation-exploitant Dalhuisen krijgt ‘Lean and Green Star’

Na het behalen van de Lean and Green Award in 2011, ontving Jochanan Vreekamp namens Dalhuisen onlangs de Lean and Green Star. Dalhuisen is leverancier van brandstoffen en smeermiddelen en ontving de erkenning voor de bewezen realisatie van 22 procent CO2-besparing binnen vier jaar. Op dit moment hebben slechts 77 bedrijven in Nederland deze erkenning.

Om de Lean and Green Star te ontvangen moet je als bedrijf jezelf doelstellingen en maatregelen opleggen om binnen vijf jaar minimaal twintig procent CO2-besparing te behalen en zo het logistieke proces duurzamer te maken. Connekt volgt en controleert hierbij de uitstootgegevens nauwgezet. Recentelijk reikte zij namens het Ministerie van Infrastructuur en Milieu de Lean and Green Star uit in het Scheepvaart en Transport College te Rotterdam.

Logistiek

De logistieke maatregelen die Dalhuisen nam, variëren van rijstijl-training en –monitoring, het gebruik van Traxx-diesel, Castrol-smeerolie en de ontwikkeling en implementatie van een rittenplanbord. “Dit helpt ons nog accurater te werken, slimmer te plannen en daarmee onze klant nóg beter van dienst zijn”, aldus Vreekamp.

Commercieel directeur Peter Dalhuisen geeft aan: “We zijn erg trots dat wij 22 procent CO2-besparing en daarmee de Lean and Green Star hebben behaald. Voor buitenstaanders klinkt het misschien vreemd dat juist wij als brandstofleverancier ook brandstofbesparing inzetten om CO2-uitstoot te reduceren, maar naast onze commerciële taak, vinden wij het heel belangrijk goed voor ons milieu te zorgen.” Andere bedrijven die de duurzaamheidsprijs behaalden, zijn onder andere Mars Nederland en C&A.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.