BP wil opslagterminal bij Pernis verkopen

Oliemaatschappij BP heeft haar opslagterminal in Pernis in de etalage gezet. Het bedrijfsonderdeel in het Rotterdamse havengebied zou naar verluidt al een belangstellende hebben getrokken. Welke partij dat is, is niet bekend. De Britse oliereus wil de terminal verkopen om zich meer te kunnen focussen op de activiteiten van haar raffinaderij bij Rotterdam Europoort.

Die raffinaderij heeft de grootste productiecapaciteit van Europa, met zo’n 400.000 vaten per dag. De opslagterminal heeft een capaciteit van 100.000 kubieke meter. Er werken zo’n dertig mensen die waarschijnlijk elders bij het bedrijf aan de slag kunnen als het onderdeel is verkocht. Naast de opslagruimte in Rotterdam heeft BP ook een terminal in Amsterdam. Deze staat niet te koop.

Kuwait Petroleum

BP is niet de enige oliemaatschappij die momenteel bedrijfsonderdelen in de verkoop zet. Zo zoekt Kuwait Petroleum een koper voor haar raffinaderij bij Europoort. Als deze niet wordt gevonden, dreigt wellicht sluiting van het bedrijfsonderdeel.

De omzet in de raffinage-tak staat fors onder druk de laatste tijd. Mede door de opkomst van raffinaderijen in andere delen van de wereld hebben de West-Europese concurrenten het moeilijk.

Lees ook: Q8 zet raffinaderij bij Europoort in de verkoop

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BP wil opslagterminal bij Pernis verkopen | TankPro.nl

BP wil opslagterminal bij Pernis verkopen

Oliemaatschappij BP heeft haar opslagterminal in Pernis in de etalage gezet. Het bedrijfsonderdeel in het Rotterdamse havengebied zou naar verluidt al een belangstellende hebben getrokken. Welke partij dat is, is niet bekend. De Britse oliereus wil de terminal verkopen om zich meer te kunnen focussen op de activiteiten van haar raffinaderij bij Rotterdam Europoort.

Die raffinaderij heeft de grootste productiecapaciteit van Europa, met zo’n 400.000 vaten per dag. De opslagterminal heeft een capaciteit van 100.000 kubieke meter. Er werken zo’n dertig mensen die waarschijnlijk elders bij het bedrijf aan de slag kunnen als het onderdeel is verkocht. Naast de opslagruimte in Rotterdam heeft BP ook een terminal in Amsterdam. Deze staat niet te koop.

Kuwait Petroleum

BP is niet de enige oliemaatschappij die momenteel bedrijfsonderdelen in de verkoop zet. Zo zoekt Kuwait Petroleum een koper voor haar raffinaderij bij Europoort. Als deze niet wordt gevonden, dreigt wellicht sluiting van het bedrijfsonderdeel.

De omzet in de raffinage-tak staat fors onder druk de laatste tijd. Mede door de opkomst van raffinaderijen in andere delen van de wereld hebben de West-Europese concurrenten het moeilijk.

Lees ook: Q8 zet raffinaderij bij Europoort in de verkoop

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.