Q8 verplaatst Europees hoofdkantoor naar Nederland

De Koeweitse oliemaatschappij Q8 gaat zijn Europese hoofdkantoor naar Nederland verplaatsen. Welke stad het wordt, is nog niet helemaal duidelijk. Diverse steden zijn nog in de race en in het voorjaar wordt de knoop waarschijnlijk doorgehakt. Momenteel worden de Europese activiteiten nog aangestuurd vanuit Koeweit. Maar het bedrijf heeft de wens om dat vanuit Europa zelf te doen en heeft daarbij het oog laten vallen op Nederland. Ons land is volgens Q8 olieland nummer één in Europa en het beschikt over goede voorzieningen en een goede infrastructuur.

Als het besluit over de vestigingsstad is gevallen, volgen de uitvoerende werkzaamheden meteen daarna. Naar verluidt gaat het nieuwe hoofdkantoor zorgen voor enkele tientallen banen.

Tango

Kuwait Petroleum is moedermaatschappij van de merken Q8 en Tango. Laatstgenoemde is in Nederland het dominante merk van het bedrijf en de Koeweiti’s kleuren dan ook in rap tempo Q8-vestigingen om naar de onbemande formule. Dat Q8 helemaal van de Nederlandse markt verdwijnt, heeft het bedrijf officieel nog niet bekendgemaakt. Maar het is wel de verwachting dat er in ons land, aan de snelweg en aan het onderliggende wegennet, uitsluitend Tango-locaties overblijven.

Daarnaast heeft het bedrijf een raffinaderij bij Europoort. Daar waar Tango groeit in ons land, gaat het met de raffinageactiviteiten juist een stuk minder goed. Onlangs werd bekend dat het bedrijfsonderdeel in de verkoop staat en in de belangstelling zou staan van Russische bedrijven. Als de raffinaderij niet wordt verkocht, is sluiting een optie.

Lees ook: Q8 zet raffinaderij bij Europoort in de verkoop

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Q8 verplaatst Europees hoofdkantoor naar Nederland | TankPro.nl

Q8 verplaatst Europees hoofdkantoor naar Nederland

De Koeweitse oliemaatschappij Q8 gaat zijn Europese hoofdkantoor naar Nederland verplaatsen. Welke stad het wordt, is nog niet helemaal duidelijk. Diverse steden zijn nog in de race en in het voorjaar wordt de knoop waarschijnlijk doorgehakt. Momenteel worden de Europese activiteiten nog aangestuurd vanuit Koeweit. Maar het bedrijf heeft de wens om dat vanuit Europa zelf te doen en heeft daarbij het oog laten vallen op Nederland. Ons land is volgens Q8 olieland nummer één in Europa en het beschikt over goede voorzieningen en een goede infrastructuur.

Als het besluit over de vestigingsstad is gevallen, volgen de uitvoerende werkzaamheden meteen daarna. Naar verluidt gaat het nieuwe hoofdkantoor zorgen voor enkele tientallen banen.

Tango

Kuwait Petroleum is moedermaatschappij van de merken Q8 en Tango. Laatstgenoemde is in Nederland het dominante merk van het bedrijf en de Koeweiti’s kleuren dan ook in rap tempo Q8-vestigingen om naar de onbemande formule. Dat Q8 helemaal van de Nederlandse markt verdwijnt, heeft het bedrijf officieel nog niet bekendgemaakt. Maar het is wel de verwachting dat er in ons land, aan de snelweg en aan het onderliggende wegennet, uitsluitend Tango-locaties overblijven.

Daarnaast heeft het bedrijf een raffinaderij bij Europoort. Daar waar Tango groeit in ons land, gaat het met de raffinageactiviteiten juist een stuk minder goed. Onlangs werd bekend dat het bedrijfsonderdeel in de verkoop staat en in de belangstelling zou staan van Russische bedrijven. Als de raffinaderij niet wordt verkocht, is sluiting een optie.

Lees ook: Q8 zet raffinaderij bij Europoort in de verkoop

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.