orangegas groengas vulpunt

OrangeGas wil aantal stations in twee jaar verdubbelen

orangegas groengas vulpunt

Exploitant van Groengas-stations OrangeGas wil eind 2016 honderd vestigingen hebben gerealiseerd. Momenteel staat de teller op ruim vijftig, maar over twee jaar moet het dubbele aantal locaties operationeel zijn. Dat maakte het bedrijf onlangs bekend. De vestigingen kunnen ’stand-alones’ zijn, maar ook bij reguliere tankstations staan.

Zo heeft OrangeGas al vulpunten gerealiseerd bij diverse ondernemers en brandstofhandelaren. Ook een aantal zelfstandige pomphouders besloot om een tankpunt aan te leggen op hun station. Het bedrijf wil op deze manier een landelijk dekkend netwerk realiseren. Zo moet de drempel om te rijden op Groengas voor zakelijke veelrijders en consumenten verder worden verlaagd.

Duurzaam

De autobranche brengt ook steeds meer modellen af-fabriek op de markt met een ingebouwde aardgastank. Onder andere de Duitse constructeurs Opel, Volkswagen, Audi en Mercedes ontwikkelden al personenauto’s op Groengas. Ook Fiat, Skoda en Seat hebben voertuigen met identieke aandrijving ontwikkeld. Naast personenauto’s zijn er ook vrachtwagens en bestelauto’s die op de brandstof rijden.

Groengas is een duurzame vorm van aardgas en is een veelgebruikte toepassing voor de aandrijving van voertuigen. Het aantal auto’s dat er op rijdt, neemt de laatste jaren steeds meer toe. Mede daardoor kan OrangeGas het aantal locaties steeds verder uitbreiden.

Brandstof

“Groengas is op dit moment de milieuvriendelijkste en goedkoopste brandstof die direct en grootschalig is in te zetten. Een weggebruiker rijdt hiermee CO2-neutraal en bespaart tot veertig procent op de brandstofkosten ten opzichte van diesel”, aldus account manager Peter Bosma.

OrangeGas is opgericht in 2008 door de zwagers Marcel Borger en Pelle Schlichting, met de ambitie een wezenlijke bijdrage te leveren aan de duurzame mobiliteit in Nederland. In juni 2009 werd het eerste vulpunt geopend in Steenwijk. Met een gemiddelde van één nieuw station per maand is OrangeGas de snelst groeiende speler in de markt van duurzame mobiliteit. Het bedrijf levert honderd procent Groengas en is hiermee koploper in de markt.

Tom van Gurp

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.