Total-topman De Margerie komt om bij vliegtuigcrash

Bestuursvoorzitter Christophe de Margerie van de Franse energiereus Total is omgekomen bij een crash op het Russische vliegveld Vnukovo. Het privé-vliegtuig van de topman raakte bij het opstijgen een sneeuwschuiver en crashte. Bij het ongeluk kwamen ook de drie andere inzittenden van het vliegtuig om. Het ongeluk gebeurde maandagavond rond tien uur Nederlandse tijd.

De bestuursvoorzitter was in Rusland om, naar verluidt, overleg te voeren met de Russische energiebedrijf Gazprom. De Margerie was op weg terug naar huis toen op het Moskouse vliegveld de fatale botsing plaatsvond.

Management

Op de website van Total wordt de dood van de topman bevestigd. ”De gedachten van het management en de werknemers gaan uit naar Christophe’s vrouw, kinderen en andere dierbaren en naar de families van de drie andere slachtoffers.”

De Margerie was sinds 1974 werkzaam bij Total en volgde in 2007 Thierry Desmarest op als CEO bij het bedrijf. Hij baarde onder meer opzien door te stellen dat Europa niet zonder Russisch gas kan en vond het belangrijk om zaken te blijven doen met Rusland. Ook toen dat land onder vuur kwam te liggen vanwege het conflict met Oekraïne.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Total-topman De Margerie komt om bij vliegtuigcrash | TankPro.nl

Total-topman De Margerie komt om bij vliegtuigcrash

Bestuursvoorzitter Christophe de Margerie van de Franse energiereus Total is omgekomen bij een crash op het Russische vliegveld Vnukovo. Het privé-vliegtuig van de topman raakte bij het opstijgen een sneeuwschuiver en crashte. Bij het ongeluk kwamen ook de drie andere inzittenden van het vliegtuig om. Het ongeluk gebeurde maandagavond rond tien uur Nederlandse tijd.

De bestuursvoorzitter was in Rusland om, naar verluidt, overleg te voeren met de Russische energiebedrijf Gazprom. De Margerie was op weg terug naar huis toen op het Moskouse vliegveld de fatale botsing plaatsvond.

Management

Op de website van Total wordt de dood van de topman bevestigd. ”De gedachten van het management en de werknemers gaan uit naar Christophe’s vrouw, kinderen en andere dierbaren en naar de families van de drie andere slachtoffers.”

De Margerie was sinds 1974 werkzaam bij Total en volgde in 2007 Thierry Desmarest op als CEO bij het bedrijf. Hij baarde onder meer opzien door te stellen dat Europa niet zonder Russisch gas kan en vond het belangrijk om zaken te blijven doen met Rusland. Ook toen dat land onder vuur kwam te liggen vanwege het conflict met Oekraïne.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.