Shell verkoopt kwart van tankstations in Groot-Brittannië

Shell heeft besloten om een fors aantal Britse stations te verkopen aan zelfstandige ondernemers. De stations zijn nu nog CoCo-locaties in handen van de oliemaatschappij zelf, maar gaan over naar dealers die wel het Shell-merk blijven voeren. Ook blijven ze dezelfde producten en service bieden. Dat zegt een woordvoerder van de Brits-Nederlandse multinational.

Naar verluidt gaat het om 250 vestigingen. Al bevestigt het bedrijf dat aantal niet. Shell heeft momenteel ongeveer duizend stations in Groot-Brittannië. Bijna achthonderd daarvan worden geëxploiteerd door de maatschappij zelf. De overige 231 zijn dealer-stations. Dat aantal wordt dus ruim verdubbeld. In de loop van volgend jaar moeten de transacties zijn afgerond.

Aantal

De stap is volgens het bedrijf noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de stations genoeg waarde blijven creëren. De maatschappij geeft aan dat de Britse markt belangrijk blijft en dat het aantal stations op hetzelfde niveau blijft.

Dat is niet het geval voor het totale aantal tanklocaties in Groot-Brittannië. De laatste zes jaar is bijna tien procent van de stations gesloten, waardoor het totaal op ongeveer achtduizend locaties komt. Ter vergelijking, in 1970 waren dat er nog 37.500.

Daling

Volgens de voorzitter van de Britse brancheorganisatie Petrol Retailers Association (PRA) wordt de stevige daling onder meer veroorzaakt door supermarkten. Ten eerste omdat autorijders daar tanken, tegelijkertijd met het boodschappen doen. Ten tweede doordat Britse supermarkten aan minder strenge regels moeten voldoen dan tankstations, op het gebied van onder andere alcohol en tabak.

Lees ook: Shell zet lpg-activiteiten opnieuw in de etalage

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell verkoopt kwart van tankstations in Groot-Brittannië | TankPro.nl

Shell verkoopt kwart van tankstations in Groot-Brittannië

Shell heeft besloten om een fors aantal Britse stations te verkopen aan zelfstandige ondernemers. De stations zijn nu nog CoCo-locaties in handen van de oliemaatschappij zelf, maar gaan over naar dealers die wel het Shell-merk blijven voeren. Ook blijven ze dezelfde producten en service bieden. Dat zegt een woordvoerder van de Brits-Nederlandse multinational.

Naar verluidt gaat het om 250 vestigingen. Al bevestigt het bedrijf dat aantal niet. Shell heeft momenteel ongeveer duizend stations in Groot-Brittannië. Bijna achthonderd daarvan worden geëxploiteerd door de maatschappij zelf. De overige 231 zijn dealer-stations. Dat aantal wordt dus ruim verdubbeld. In de loop van volgend jaar moeten de transacties zijn afgerond.

Aantal

De stap is volgens het bedrijf noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de stations genoeg waarde blijven creëren. De maatschappij geeft aan dat de Britse markt belangrijk blijft en dat het aantal stations op hetzelfde niveau blijft.

Dat is niet het geval voor het totale aantal tanklocaties in Groot-Brittannië. De laatste zes jaar is bijna tien procent van de stations gesloten, waardoor het totaal op ongeveer achtduizend locaties komt. Ter vergelijking, in 1970 waren dat er nog 37.500.

Daling

Volgens de voorzitter van de Britse brancheorganisatie Petrol Retailers Association (PRA) wordt de stevige daling onder meer veroorzaakt door supermarkten. Ten eerste omdat autorijders daar tanken, tegelijkertijd met het boodschappen doen. Ten tweede doordat Britse supermarkten aan minder strenge regels moeten voldoen dan tankstations, op het gebied van onder andere alcohol en tabak.

Lees ook: Shell zet lpg-activiteiten opnieuw in de etalage

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.