Tango opent zesde snelweg-station in één jaar tijd

Kuwait Petroleum heeft onlangs zijn zesde snelweg-Tango geopend. Dat is ongeveer 1 jaar na de start van de eerste rijksweg-vestiging, langs de A27 bij Eemnes. De nieuwste locatie ligt langs de A9 bij Amstelveen. Net als bij eerder geopende stations, is ook langs de A9 een strikte scheiding aangebracht tussen shop en voorterrein. Brandstof kan uitsluitend aan de pomp worden afgerekend. Eerder opende de Koeweitse oliemaatschappij al snelweg-Tango’s aan de A27, A16, A15, A1 en bij Europoort.

Dat er nieuwe locaties bij komen, is geen verrassing. De eerste vestiging in Eemnes was een pilot, die het management heeft overtuigd van de levensvatbaarheid van het concept aan de snelweg. Na een half jaar werden de tweede en derde vestiging geopend aan de A16 en bij Europoort. Kort daarop sprak Tango uit dat het concept ”zeer veel potentieel” heeft aan de snelweg en dat het bedrijf van plan is om Q8-locaties te blijven omkleuren.

Voorterrein

Tango-moederbedrijf Kuwait Petroleum is niet de exploitant van de shop aan de A9. Ondernemer Rob Reijnen is uitbater van de winkel. Hij exploiteert het station onder de naam TimeOut24, een verwijzing naar het feit dat de shop 24 uur per dag open is. In de winkel is een Panos-bakery aanwezig.

Reijnen werkt op meer locaties samen met Tango. Zo heeft hij een station in Almere, niet aan de rijksweg, waar ook het voorterrein is gescheiden van de winkel. Hij exploiteert daar de tankshop, waarin onder meer een Subway is gevestigd.

Shell

Mede door de opkomst van Tango staan de prijzen langs de snelweg onder druk. Shell heeft de brandstofprijzen bij diverse rijksweg-locaties verlaagd, waarna Esso de Brits-Nederlandse marktleider volgde. Overigens is de opening van diverse Tango’s niet de enige reden dat de brandstofprijzen onder druk staan. Veel particuliere en zakelijke rijders besloten de afgelopen jaren om de snelweg te mijden, waardoor de literverkoop daar daalde.

Lees ook: Q8: Tango-concept aan de snelweg heeft zeer veel potentieel

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tango opent zesde snelweg-station in één jaar tijd | TankPro.nl

Tango opent zesde snelweg-station in één jaar tijd

Kuwait Petroleum heeft onlangs zijn zesde snelweg-Tango geopend. Dat is ongeveer 1 jaar na de start van de eerste rijksweg-vestiging, langs de A27 bij Eemnes. De nieuwste locatie ligt langs de A9 bij Amstelveen. Net als bij eerder geopende stations, is ook langs de A9 een strikte scheiding aangebracht tussen shop en voorterrein. Brandstof kan uitsluitend aan de pomp worden afgerekend. Eerder opende de Koeweitse oliemaatschappij al snelweg-Tango’s aan de A27, A16, A15, A1 en bij Europoort.

Dat er nieuwe locaties bij komen, is geen verrassing. De eerste vestiging in Eemnes was een pilot, die het management heeft overtuigd van de levensvatbaarheid van het concept aan de snelweg. Na een half jaar werden de tweede en derde vestiging geopend aan de A16 en bij Europoort. Kort daarop sprak Tango uit dat het concept ”zeer veel potentieel” heeft aan de snelweg en dat het bedrijf van plan is om Q8-locaties te blijven omkleuren.

Voorterrein

Tango-moederbedrijf Kuwait Petroleum is niet de exploitant van de shop aan de A9. Ondernemer Rob Reijnen is uitbater van de winkel. Hij exploiteert het station onder de naam TimeOut24, een verwijzing naar het feit dat de shop 24 uur per dag open is. In de winkel is een Panos-bakery aanwezig.

Reijnen werkt op meer locaties samen met Tango. Zo heeft hij een station in Almere, niet aan de rijksweg, waar ook het voorterrein is gescheiden van de winkel. Hij exploiteert daar de tankshop, waarin onder meer een Subway is gevestigd.

Shell

Mede door de opkomst van Tango staan de prijzen langs de snelweg onder druk. Shell heeft de brandstofprijzen bij diverse rijksweg-locaties verlaagd, waarna Esso de Brits-Nederlandse marktleider volgde. Overigens is de opening van diverse Tango’s niet de enige reden dat de brandstofprijzen onder druk staan. Veel particuliere en zakelijke rijders besloten de afgelopen jaren om de snelweg te mijden, waardoor de literverkoop daar daalde.

Lees ook: Q8: Tango-concept aan de snelweg heeft zeer veel potentieel

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.