Ballast Nedam rondt verkoop van CNG Net en LNG24 af

De verkoop van zeventig tankstations van CNG Net is afgerond. Dat maakt eigenaar Ballast Nedam bekend. Nieuwe eigenaar wordt Bencis Capital Partners, een investeringsmaatschappij uit Amsterdam. In de overgenomen boedel zitten ook de activiteiten van LNG24 en het bedrijfsonderdeel CNG Net Realisatie en Onderhoud. Met de transactie is een bedrag van 26,5 miljoen euro gemoeid. Het bouwbedrijf geeft aan vijf miljoen euro winst te maken met de verkoop.

Eerder werd al bekend dat Ballast Nedam voornemens was de onderdelen te verkopen. Het bouwbedrijf is in financieel zwaar weer terechtgekomen en heeft mede daardoor de strategie om delen van het bedrijf van de hand te doen. Het wil zich weer richten op kernactiviteiten. Voor de petrolbranche is dat het bouwen van tankstations.

Bencis

Bencis Capital Partners is momenteel niet actief in de tankstation-wereld, maar heeft wel belangen in onder andere een snoepproducent en een modeketen. De investeerder heeft niet alleen een kantoor in Amsterdam, maar ook een vestiging in Brussel. De overname heeft volgens de betrokken partijen geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Het bouwen van nieuwe locaties van CNG Net en LNG 24 blijft volgens programma verlopen.

De verkochte onderdelen focussen op het bouwen en exploiteren van vulpunten met duurzame brandstoffen. Cng staat voor compressed natural gas (aardgas onder druk). De afkorting lng staat voor liquefied natural gas (vloeibaar aardgas).

Lees ook: Investeerder Bencis neemt CNG Net over Ballast Nedam

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ballast Nedam rondt verkoop van CNG Net en LNG24 af | TankPro.nl

Ballast Nedam rondt verkoop van CNG Net en LNG24 af

De verkoop van zeventig tankstations van CNG Net is afgerond. Dat maakt eigenaar Ballast Nedam bekend. Nieuwe eigenaar wordt Bencis Capital Partners, een investeringsmaatschappij uit Amsterdam. In de overgenomen boedel zitten ook de activiteiten van LNG24 en het bedrijfsonderdeel CNG Net Realisatie en Onderhoud. Met de transactie is een bedrag van 26,5 miljoen euro gemoeid. Het bouwbedrijf geeft aan vijf miljoen euro winst te maken met de verkoop.

Eerder werd al bekend dat Ballast Nedam voornemens was de onderdelen te verkopen. Het bouwbedrijf is in financieel zwaar weer terechtgekomen en heeft mede daardoor de strategie om delen van het bedrijf van de hand te doen. Het wil zich weer richten op kernactiviteiten. Voor de petrolbranche is dat het bouwen van tankstations.

Bencis

Bencis Capital Partners is momenteel niet actief in de tankstation-wereld, maar heeft wel belangen in onder andere een snoepproducent en een modeketen. De investeerder heeft niet alleen een kantoor in Amsterdam, maar ook een vestiging in Brussel. De overname heeft volgens de betrokken partijen geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Het bouwen van nieuwe locaties van CNG Net en LNG 24 blijft volgens programma verlopen.

De verkochte onderdelen focussen op het bouwen en exploiteren van vulpunten met duurzame brandstoffen. Cng staat voor compressed natural gas (aardgas onder druk). De afkorting lng staat voor liquefied natural gas (vloeibaar aardgas).

Lees ook: Investeerder Bencis neemt CNG Net over Ballast Nedam

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.