tankstation, vlaggen, Shell, FuelSave

Shell rondt verkoop Australische downstream-tak af

Shell heeft het eigendom van 870 tankstations in Australië overgedragen aan Vitol. Met de deal is een bedrag gemoeid van bijna twee miljard euro. In de transactie zit ook een raffinaderij in het Zuid-Australische Geelong. De verkoop past in een desinvesterings-programma van de Brits-Nederlandse oliegigant.

Eerder werd al bekend dat de oliemaatschappij plannen had om de stations te verkopen aan Vitol. Die deal is nu afgerond, meldt het bedrijf. De overgenomen onderdelen worden ondergebracht bij Viva Energy, dat is opgericht om de Australische activiteiten te runnen.

Tankstations

Shell is momenteel bezig om een flink deel van haar bezittingen te verkopen. In totaal wil het bedrijf voor ruim elf miljard euro onderdelen afstoten. Zo verkocht de oliereus recentelijk zijn 830 tankstations in Italië aan Kuwait Petroleum.

Ook ging een belang in een lng-project in Australië over in Koeweitse handen en werd de gedeeltelijke eigendom in een Amerikaanse gasveld van de hand gedaan. Voor zover bekend zijn er geen plannen om in Nederland bedrijfsonderdelen te verkopen.

Grondstoffen

Vitol is opgericht in 1966 in Rotterdam en heeft momenteel kantoren in onder meer Nederland, Zwitserland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Het bedrijf houdt zich bezig met de handel in grondstoffen. Het is niet de eerste keer dat Vitol tankstations overneemt van Shell. In Afrika exploiteert het ruim 1.400 vestigingen van het geelrode merk.

Lees ook: Shell verkoopt tankstations in Italië en Australië

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell rondt verkoop Australische downstream-tak af | TankPro.nl
tankstation, vlaggen, Shell, FuelSave

Shell rondt verkoop Australische downstream-tak af

Shell heeft het eigendom van 870 tankstations in Australië overgedragen aan Vitol. Met de deal is een bedrag gemoeid van bijna twee miljard euro. In de transactie zit ook een raffinaderij in het Zuid-Australische Geelong. De verkoop past in een desinvesterings-programma van de Brits-Nederlandse oliegigant.

Eerder werd al bekend dat de oliemaatschappij plannen had om de stations te verkopen aan Vitol. Die deal is nu afgerond, meldt het bedrijf. De overgenomen onderdelen worden ondergebracht bij Viva Energy, dat is opgericht om de Australische activiteiten te runnen.

Tankstations

Shell is momenteel bezig om een flink deel van haar bezittingen te verkopen. In totaal wil het bedrijf voor ruim elf miljard euro onderdelen afstoten. Zo verkocht de oliereus recentelijk zijn 830 tankstations in Italië aan Kuwait Petroleum.

Ook ging een belang in een lng-project in Australië over in Koeweitse handen en werd de gedeeltelijke eigendom in een Amerikaanse gasveld van de hand gedaan. Voor zover bekend zijn er geen plannen om in Nederland bedrijfsonderdelen te verkopen.

Grondstoffen

Vitol is opgericht in 1966 in Rotterdam en heeft momenteel kantoren in onder meer Nederland, Zwitserland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Het bedrijf houdt zich bezig met de handel in grondstoffen. Het is niet de eerste keer dat Vitol tankstations overneemt van Shell. In Afrika exploiteert het ruim 1.400 vestigingen van het geelrode merk.

Lees ook: Shell verkoopt tankstations in Italië en Australië

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.