Firezone, benzinepomp, tankstation

Firezone Zwolle voor de rechter door ruimere openingstijden

Salland Olie moest afgelopen vrijdag voor de rechter verschijnen, omdat de brandstofhandelaar de openingstijden bij een Firezone-vestiging heeft verruimd. Ook het feit dat het station in Zwolle enige tijd geleden onbemand is geworden, was onderwerp van discussie. Een omwonende had een rechtszaak aangespannen, omdat hij vreest voor geluids- en verkeersoverlast door de ruimere openingstijden. Daarnaast betwijfelt hij of het bijvullen van de opslagtanks veilig gebeurt, nu het tankstation geen personeel meer heeft.

Sinds de omkleuring naar onbemand zijn de openingstijden van het station aan de Nieuwe Deventerweg verruimd. Het station is geen tien, maar veertien uur per dag open, van 07:00 uur tot 21:00 uur. Die tijden zorgen voor extra toestroom van verkeer, zegt een omwonende.

Rechtszaak

Volgens de gemeente en Salland Olie is die toestroom echter beperkt, van 155 naar 180 klanten per dag. De Zwollenaar twijfelt echter aan die cijfers. Hij geeft aan dat dit aantallen zijn die door de exploitant zelf zijn aangeleverd, wat de gemeente onderschreef tijdens de rechtszaak.

De bewoner wil daarom een onafhankelijk onderzoek naar de eventuele toegenomen verkeersdrukte. Zeker omdat hij verwacht dat Salland Olie een aanvraag gaat doen om het station 24 uur per dag te openen.

Veilig

Ook het vullen van de ondergrondse tanks is reden voor twijfel bij de Zwollenaar. Hij vraagt zich af of het bijvullen van benzine en diesel wel veilig gebeurt. Er is immers geen personeelslid van het station dat bij kan springen in geval van nood. De gemeente wil op dat punt de bewoner tegemoet komen door het bijvullen alleen toe te staan als een nabijgelegen garagebedrijf open is. De rechter doet dit najaar uitspraak in de zaak.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Firezone Zwolle voor de rechter door ruimere openingstijden | TankPro.nl
Firezone, benzinepomp, tankstation

Firezone Zwolle voor de rechter door ruimere openingstijden

Salland Olie moest afgelopen vrijdag voor de rechter verschijnen, omdat de brandstofhandelaar de openingstijden bij een Firezone-vestiging heeft verruimd. Ook het feit dat het station in Zwolle enige tijd geleden onbemand is geworden, was onderwerp van discussie. Een omwonende had een rechtszaak aangespannen, omdat hij vreest voor geluids- en verkeersoverlast door de ruimere openingstijden. Daarnaast betwijfelt hij of het bijvullen van de opslagtanks veilig gebeurt, nu het tankstation geen personeel meer heeft.

Sinds de omkleuring naar onbemand zijn de openingstijden van het station aan de Nieuwe Deventerweg verruimd. Het station is geen tien, maar veertien uur per dag open, van 07:00 uur tot 21:00 uur. Die tijden zorgen voor extra toestroom van verkeer, zegt een omwonende.

Rechtszaak

Volgens de gemeente en Salland Olie is die toestroom echter beperkt, van 155 naar 180 klanten per dag. De Zwollenaar twijfelt echter aan die cijfers. Hij geeft aan dat dit aantallen zijn die door de exploitant zelf zijn aangeleverd, wat de gemeente onderschreef tijdens de rechtszaak.

De bewoner wil daarom een onafhankelijk onderzoek naar de eventuele toegenomen verkeersdrukte. Zeker omdat hij verwacht dat Salland Olie een aanvraag gaat doen om het station 24 uur per dag te openen.

Veilig

Ook het vullen van de ondergrondse tanks is reden voor twijfel bij de Zwollenaar. Hij vraagt zich af of het bijvullen van benzine en diesel wel veilig gebeurt. Er is immers geen personeelslid van het station dat bij kan springen in geval van nood. De gemeente wil op dat punt de bewoner tegemoet komen door het bijvullen alleen toe te staan als een nabijgelegen garagebedrijf open is. De rechter doet dit najaar uitspraak in de zaak.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.