DCMR, Milieudienst Rijnmond, controleur

Tankstations verbeteren naleving van administratieve regels

Tankstations in de regio Rijnmond hielden zich vorig jaar beter aan de administratieve voorschriften op het gebied van veiligheid en milieu dan het jaar ervoor. Dat zegt de Rotterdamse milieudienst DCMR. De dienst controleerde in het afgelopen jaar veel stations die een jaar daarvoor hun zaken niet op orde hadden en constateerde dat op de locaties regels nu beter worden nageleefd.

In 2012 bleek bij controles dat van de ongeveer tweehonderd tankstations in de Rotterdamse regio slechts één op de vijf geen tekortkomingen had. De geconstateerde overtredingen hadden veelal betrekking op administratieve zaken, zoals het ontbreken van keurings- en onderhoudscertificaten. Bij zestien tankstations werden sancties opgelegd. Van acuut gevaarlijke situaties was destijds echter nooit sprake.

Controles

Bij de controles vorig jaar werden de locaties die hun zaken volledig op orde hadden, buiten beschouwing gelaten. Alleen station met tekortkomingen werden gecontroleerd. Onder andere op het gebied van keuringsbewijzen is veel verbeterd, laat een woordvoerder van DCMR weten. Het gaat dan bijvoorbeeld om het keuren van ondergrondse tanks of de vloeistofdichte verhardingen.

Ruimte voor verbetering ziet de milieudienst echter nog wel. ”Uit de resultaten is naar voren gekomen dat de kennis van het lpg-noodplan verbeterd kan worden. In een aantal gevallen wist men namelijk niet wat te doen bij een lekkage. Zo is het voorgekomen dat een stationsmedewerker de overvalknop aanzag voor de noodknop lpg.”

Lees ook: DCMR administratie tankstations kan beter, veiligheid is in orde

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tankstations verbeteren naleving van administratieve regels | TankPro.nl
DCMR, Milieudienst Rijnmond, controleur

Tankstations verbeteren naleving van administratieve regels

Tankstations in de regio Rijnmond hielden zich vorig jaar beter aan de administratieve voorschriften op het gebied van veiligheid en milieu dan het jaar ervoor. Dat zegt de Rotterdamse milieudienst DCMR. De dienst controleerde in het afgelopen jaar veel stations die een jaar daarvoor hun zaken niet op orde hadden en constateerde dat op de locaties regels nu beter worden nageleefd.

In 2012 bleek bij controles dat van de ongeveer tweehonderd tankstations in de Rotterdamse regio slechts één op de vijf geen tekortkomingen had. De geconstateerde overtredingen hadden veelal betrekking op administratieve zaken, zoals het ontbreken van keurings- en onderhoudscertificaten. Bij zestien tankstations werden sancties opgelegd. Van acuut gevaarlijke situaties was destijds echter nooit sprake.

Controles

Bij de controles vorig jaar werden de locaties die hun zaken volledig op orde hadden, buiten beschouwing gelaten. Alleen station met tekortkomingen werden gecontroleerd. Onder andere op het gebied van keuringsbewijzen is veel verbeterd, laat een woordvoerder van DCMR weten. Het gaat dan bijvoorbeeld om het keuren van ondergrondse tanks of de vloeistofdichte verhardingen.

Ruimte voor verbetering ziet de milieudienst echter nog wel. ”Uit de resultaten is naar voren gekomen dat de kennis van het lpg-noodplan verbeterd kan worden. In een aantal gevallen wist men namelijk niet wat te doen bij een lekkage. Zo is het voorgekomen dat een stationsmedewerker de overvalknop aanzag voor de noodknop lpg.”

Lees ook: DCMR administratie tankstations kan beter, veiligheid is in orde

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.