Texaco, tankstation

Delek rondt verkoop van Texaco-stations definitief af

De Europese tak van de Delek Group heeft de verkoop van haar tankstations afgerond. Dat maakt de Israëlische investeerder bekend op haar website. De nieuwe koper is, zoals verwacht, de Britse investeringsmaatschappij TDR Capital. Zij krijgen tevens het recht om het Texaco-merk te voeren in Nederland. Met de deal is een bedrag van ruim 350 miljoen euro gemoeid.

In de overgenomen boedel zitten ongeveer vierhonderd Texaco’s en honderd Firezone-vestigingen in Nederland. Daarnaast zitten er in de deal nog zo’n zevenhonderd locaties in België, Luxemburg en Frankrijk.

Eigenaar

De stations verwisselen van eigenaar voor een bedrag van 355 miljoen euro. Een eerste transactie van 90 miljoen euro wordt meteen betaald, een tweede transactie van eenzelfde bedrag volgt een jaar later, inclusief vijf procent rente.

Daarnaast wordt een lening uitgeschreven van 175 miljoen euro, die TDR na vijf jaar en drie maanden moet betalen. Over het bedrag moet gedurende vijf jaar een rente worden betaald van jaarlijks vijf procent. Ook zijn er nog afspraken gemaakt over extra betalingen van enkele tientallen miljoenen euro’s, afhankelijk van toekomstige omzetten en eventuele doorverkoop van de aandelen.

Verlies

Die bedragen tezamen zijn fors lager dan waarvoor Delek de stations in West-Europa heeft gekocht. De Israëliërs verkregen in 2007 de stations in de Benelux voor zo’n 375 miljoen euro. Enkele jaren later betaalde de investeringsmaatschappij nog eens 180 miljoen voor de stations in Frankrijk. Beide bedragen zijn samen tussen de honderd en tweehonderd miljoen euro hoger dan waarvoor Delek de stations nu verkoopt.

Lees ook: Delek lijdt fors verlies op verkoop ruim 1.000 tankstations

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Delek rondt verkoop van Texaco-stations definitief af | TankPro.nl
Texaco, tankstation

Delek rondt verkoop van Texaco-stations definitief af

De Europese tak van de Delek Group heeft de verkoop van haar tankstations afgerond. Dat maakt de Israëlische investeerder bekend op haar website. De nieuwe koper is, zoals verwacht, de Britse investeringsmaatschappij TDR Capital. Zij krijgen tevens het recht om het Texaco-merk te voeren in Nederland. Met de deal is een bedrag van ruim 350 miljoen euro gemoeid.

In de overgenomen boedel zitten ongeveer vierhonderd Texaco’s en honderd Firezone-vestigingen in Nederland. Daarnaast zitten er in de deal nog zo’n zevenhonderd locaties in België, Luxemburg en Frankrijk.

Eigenaar

De stations verwisselen van eigenaar voor een bedrag van 355 miljoen euro. Een eerste transactie van 90 miljoen euro wordt meteen betaald, een tweede transactie van eenzelfde bedrag volgt een jaar later, inclusief vijf procent rente.

Daarnaast wordt een lening uitgeschreven van 175 miljoen euro, die TDR na vijf jaar en drie maanden moet betalen. Over het bedrag moet gedurende vijf jaar een rente worden betaald van jaarlijks vijf procent. Ook zijn er nog afspraken gemaakt over extra betalingen van enkele tientallen miljoenen euro’s, afhankelijk van toekomstige omzetten en eventuele doorverkoop van de aandelen.

Verlies

Die bedragen tezamen zijn fors lager dan waarvoor Delek de stations in West-Europa heeft gekocht. De Israëliërs verkregen in 2007 de stations in de Benelux voor zo’n 375 miljoen euro. Enkele jaren later betaalde de investeringsmaatschappij nog eens 180 miljoen voor de stations in Frankrijk. Beide bedragen zijn samen tussen de honderd en tweehonderd miljoen euro hoger dan waarvoor Delek de stations nu verkoopt.

Lees ook: Delek lijdt fors verlies op verkoop ruim 1.000 tankstations

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.