Mogelijke sluiting van parkeerplaats bij Q8-tankstation wegens overlast

In gemeente Duiven wordt een parkeerplaats naast een tankstation mogelijk afgesloten voor vrachtverkeer. Oost-Europese truckers veroorzaken volgens omwonenden overlast en het gemeentebestuur overweegt de plaatsing van een boog over de weg. Daardoor zouden vrachtwagens niet langer gebruik kunnen maken van de parkeerplaats. Het naastgelegen Q8-tankstation zou wel gewoon bereikbaar blijven.

De parkeergelegenheid is aanvankelijk aangelegd als carpoolplaats. Door de jaren heen is het echter steeds populairder geworden onder truckers uit Oost-Europese landen. Zowel vanwege de naastgelegen bedrijven waar de chauffeurs voor werken als het feit dat snelweg A12 in de buurt ligt.

Tankstation

De chauffeurs zien de carpoolplaats in Duiven daardoor als een geschikte ontmoetingsplek. Ze blijven er vooral in het weekend overnachten, houden er barbecues en zouden rommel achterlaten. Doordeweeks vindt weinig overlast plaats.

De gemeente denkt aan een boog over de toegangsweg naar de parkeerplaats. ”Maar dat brengt wel met zich mee dat de goeden onder de kwaden lijden. Ook lokale chauffeurs maken er namelijk gebruik van”, zegt een woordvoerder van de gemeente. De boog zou ongeveer duizend euro kosten. Een slagboom met beperkte toegang is ook een optie.

Overlast

In Duiven zijn er plannen om een aparte parkeerplaats aan te leggen met ongeveer 250 plekken. Dat zou het probleem van de overlast al kunnen wegnemen. Het bestemmingsplan is al gereed. Door het huidige economische klimaat is de financiering van het project echter nog niet rond. Wanneer de gemeente een definitief besluit neemt, is nog niet bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.