Beta en CCV sluiten overeenkomst voor lagere pintarieven

Brancheorganisatie Beta en transactieverwerker CCV zijn lagere prijzen voor pinbetalingen overeengekomen. Pomphouders hoeven niet van bank te wisselen om van de tarieven gebruik te maken. ”De afspraken zijn onafhankelijk van banken gesloten. Ondernemers kunnen dus gewoon bij hun eigen bank blijven”, aldus Martijn van der Kolk van Beta.

Bij de deal was ook KHN betrokken, de brancheorganisatie voor horeca-ondernemers. ”Horeca neemt een aanzienlijk deel van alle pintransacties in Nederland voor haar rekening. De petrolbranche zorgt ook voor ongeveer tien procent van de pinbetalingen. Beide organisaties hebben daarom samen scherpe tarieven kunnen bedingen, die je als individuele ondernemer nooit kunt krijgen”, legt Van der Kolk uit. De nieuwe tarieven, die de betrokken organisaties niet willen prijsgeven, gelden al vanaf eind vorige maand en zijn alleen beschikbaar voor leden van de betreffende brancheverenigingen.

Contant geld

Naast besparing van geld hopen beide verenigingen ook dat pinverkeer toeneemt door de lagere tarieven. Zij zien het als een goede manier om de veiligheden voor ondernemers, personeel en klanten te vergroten. Het zorgt namelijk voor minder contant geld in het bedrijf.

Omdat zowel horeca-ondernemers als pomphouders ’s nachts vaak open zijn, zijn ze extra gevoelig voor crimineel gedrag. Daarom is het terugdringen van de hoeveelheid contant geld belangrijk. Veiligheid is dan ook een belangrijk thema voor zowel KHN als Beta.

Lees ook: Europa legt tarieven voor creditcard-betalingen aan banden

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Beta en CCV sluiten overeenkomst voor lagere pintarieven | TankPro.nl

Beta en CCV sluiten overeenkomst voor lagere pintarieven

Brancheorganisatie Beta en transactieverwerker CCV zijn lagere prijzen voor pinbetalingen overeengekomen. Pomphouders hoeven niet van bank te wisselen om van de tarieven gebruik te maken. ”De afspraken zijn onafhankelijk van banken gesloten. Ondernemers kunnen dus gewoon bij hun eigen bank blijven”, aldus Martijn van der Kolk van Beta.

Bij de deal was ook KHN betrokken, de brancheorganisatie voor horeca-ondernemers. ”Horeca neemt een aanzienlijk deel van alle pintransacties in Nederland voor haar rekening. De petrolbranche zorgt ook voor ongeveer tien procent van de pinbetalingen. Beide organisaties hebben daarom samen scherpe tarieven kunnen bedingen, die je als individuele ondernemer nooit kunt krijgen”, legt Van der Kolk uit. De nieuwe tarieven, die de betrokken organisaties niet willen prijsgeven, gelden al vanaf eind vorige maand en zijn alleen beschikbaar voor leden van de betreffende brancheverenigingen.

Contant geld

Naast besparing van geld hopen beide verenigingen ook dat pinverkeer toeneemt door de lagere tarieven. Zij zien het als een goede manier om de veiligheden voor ondernemers, personeel en klanten te vergroten. Het zorgt namelijk voor minder contant geld in het bedrijf.

Omdat zowel horeca-ondernemers als pomphouders ’s nachts vaak open zijn, zijn ze extra gevoelig voor crimineel gedrag. Daarom is het terugdringen van de hoeveelheid contant geld belangrijk. Veiligheid is dan ook een belangrijk thema voor zowel KHN als Beta.

Lees ook: Europa legt tarieven voor creditcard-betalingen aan banden

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.