Uniti-organisator: ’4.000 bezoekers op eerste dag is prima start’

Op de eerste dag van de Duitse vakbeurs Uniti zijn er ruim 4.000 bezoekers naar Stuttgart gekomen. Dat zei organisator Bruno Boroewitsch dinsdag. Ook op de andere dagen verwacht hij enkele duizenden geïnteresseerden. Het evenement in Stuttgart is dit jaar voor de eerste keer georganiseerd en duurt tot en met donderdag 5 juni.

Het nieuwe evenement komt voort uit de Frankfurtse beurs Automechanika. ”Maar daar was petrol slechts een onderdeel van een veel grotere beurs. Veel standhouders klaagden daarover. Ze wilden een apart evenement”, legt Boroewitsch uit.

Oliehandelaren

”We kwamen in contact met Uniti, de brancheorganisatie voor Duitse oliehandelaren en de grotere exploitanten. Zij wilden ook een evenement opzetten. We hebben de handen ineen geslagen en daar is Uniti Expo uit ontstaan.” Het tweejaarlijkse evenement wordt in 2016 weer gehouden.

In de voorinschrijving hebben ongeveer 7.500 bezoekers zich geregistreerd. ”Daar zaten negentig verschillende nationaliteiten bij. En onder de standhouders zitten 29 nationaliteiten, onder meer bedrijven uit Colombia en Canada.” Bezoekers kunnen zich ook op de dag zelf zich nog inschrijven. ”En vandaag (dinsdag, red.) hebben we gezien dat dat ook volop gebeurt. We hadden een continue stroom van mensen die zich vandaag pas hebben aangemeld.”

Bezoekers

”Wat we ook zien, is dat de meeste bezoekers ook daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in de petrolbranche. Daar zijn we ook erg tevreden mee. Er zijn weinig bezoekers die alleen maar hier zijn voor de gratis artikelen.”

Tom van Gurp

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.