EMV, pinnen

Sneller bijboeken weekendomzet voorlopig niet aan de orde

EMV, pinnen

Tankstation-exploitanten hoeven er de komende tijd niet op te rekenen dat de weekendomzet sneller op de rekening wordt bijgeboekt. Dat zegt minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. Hij ziet op korte termijn geen mogelijkheden voor een oplossing. Wel doet De Nederlandsche Bank momenteel onderzoek naar het sneller verwerken van de pinbetalingen. Een eventuele oplossing vanuit die hoek valt echter pas op lange termijn te verwachten.

De detailhandel, inclusief de petrolbranche, krijgen nu in de weekenden vaak geen betalingen bijgeboekt. Omzet van de zaterdag is meestal pas op maandag beschikbaar. Ook feestdagen zorgen voor vertraging. Hierdoor moeten ondernemers tijdens bijvoorbeeld het paasweekend maar liefst vijf dagen wachten, vanwege Goede Vrijdag en Paasmaandag.

Oplossing

Branchevereniging Detailhandel Nederland pleitte vorige maand dan ook voor snellere bijboekingen. Dit omdat de retail miljoenen euro’s misloopt door de trage verwerking. Een pleidooi dat aanvankelijk weerklank vond bij Dijsselbloem.

De bewindsman deelde de Tweede Kamer echter onlangs mee dat een oplossing op dit moment niet voorhanden is. Oorzaak van het probleem is dat de betalingen verlopen via een Europees systeem. Dat systeem is tijdens weekenden en feestdagen niet actief.

Pinbetalingen

De Nederlandsche Bank kijkt momenteel wel naar mogelijke oplossingen. De pinbetalingen zouden daarbij moeten worden losgekoppeld van het Europese systeem. Een verslag van dat onderzoek is momenteel nog niet beschikbaar en komt waarschijnlijk later deze maand.

Lees ook: Detailhandel NL: ‘Paasomzet pas na vijf dagen bijboeken is onbegrijpelijk’

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Sneller bijboeken weekendomzet voorlopig niet aan de orde | TankPro.nl
EMV, pinnen

Sneller bijboeken weekendomzet voorlopig niet aan de orde

Tankstation-exploitanten hoeven er de komende tijd niet op te rekenen dat de weekendomzet sneller op de rekening wordt bijgeboekt. Dat zegt minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. Hij ziet op korte termijn geen mogelijkheden voor een oplossing. Wel doet De Nederlandsche Bank momenteel onderzoek naar het sneller verwerken van de pinbetalingen. Een eventuele oplossing vanuit die hoek valt echter pas op lange termijn te verwachten.

De detailhandel, inclusief de petrolbranche, krijgen nu in de weekenden vaak geen betalingen bijgeboekt. Omzet van de zaterdag is meestal pas op maandag beschikbaar. Ook feestdagen zorgen voor vertraging. Hierdoor moeten ondernemers tijdens bijvoorbeeld het paasweekend maar liefst vijf dagen wachten, vanwege Goede Vrijdag en Paasmaandag.

Oplossing

Branchevereniging Detailhandel Nederland pleitte vorige maand dan ook voor snellere bijboekingen. Dit omdat de retail miljoenen euro’s misloopt door de trage verwerking. Een pleidooi dat aanvankelijk weerklank vond bij Dijsselbloem.

De bewindsman deelde de Tweede Kamer echter onlangs mee dat een oplossing op dit moment niet voorhanden is. Oorzaak van het probleem is dat de betalingen verlopen via een Europees systeem. Dat systeem is tijdens weekenden en feestdagen niet actief.

Pinbetalingen

De Nederlandsche Bank kijkt momenteel wel naar mogelijke oplossingen. De pinbetalingen zouden daarbij moeten worden losgekoppeld van het Europese systeem. Een verslag van dat onderzoek is momenteel nog niet beschikbaar en komt waarschijnlijk later deze maand.

Lees ook: Detailhandel NL: ‘Paasomzet pas na vijf dagen bijboeken is onbegrijpelijk’

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.