Fastned naar beurs om geld voor snellaadstations langs snelweg

Fastned, het bedrijf dat 200 snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen wil gaan exploiteren, gaat naar de beurs om geld op te halen. De eigenaren hopen hiermee 40 miljoen euro op te halen. Op dit moment heeft het bedrijf nog slechts negen stations. Met de beursgang hoopt het bedrijf genoeg financiering te vinden voor 200 snellaadstations.

De beursgang vindt plaats ia de Nederlandsche Participatie Exchange (NPEX), een digitale effectenbeurs voor bedrijven die nog te weinig waarde hebben voor een notering aan de Amsterdamse beurs NYSE/Euronext. Fastned geeft vier miljoen aandelen uit van € 10,- per stuk. Dat is een kwart van het totale belang van het bedrijf, waarmee de waarde wordt bepaald op € 160 mln.

Snellaadstations

Fastned heeft van Rijkswaterstaat al toestemming gekregen om de 200 snellaadstations te gaan bouwen. De aanleg ervan hoopt het bedrijf binnen twee jaar te realiseren. Ook wil Fastned zich in de toekomst richten op het bouwen van snellaadstations in omringende landen. De beursgang staat gepland in juni.

De Vereniging Particuliere Rijkswegvergunningen van Tankstations (VPR) probeerde de gunning van Rijkswaterstaat aan Fastnet nog tegen te houden. Fastned mag zijn locaties, veelal naast tankstations, gratis gebruiken. Pomphouders moeten daarentegen miljoenen betalen.

Verkoop stroom

Fastned ontvangt geen subsidie en rekent een commerciële prijs voor de verkoop van stroom. Op dit moment betaalt een eenmalige gebruiker 83,5 cent per KWH. Berijders van een elektrische auto die onbeperkt willen snelladen, betalen daarvoor 121 euro per maand.

Fastned heeft op dit moment 9 snellaadstations in gebruik:

 • Palmpol, Terschuur (A1 Amersfoort – Apeldoorn, HMP 51.9)
 • Hondsiep, Haps (A73 Venray – Nijmegen, HMP 83.5)
 • Lokkant, Haps (A73 Nijmegen – Venray, HMP 84.0)
 • Geulenkamp, Didam (A18 Doetinchem – Zevenaar, HMP 193.4)
 • Het Veen, Heerde (A50 Zwolle – Apeldoorn, HMP 228.1)
 • Lageveen, Veeningen (A28 Meppel – Hoogeveen, HMP 127.5)
 • De Panjerd, Veeningen  (A28 Hoogeveen – Meppel, HMP 227.3)
 • Bornheim, Wezep (A28 Harderwijk – Zwolle, HMP 79.9)
 • Vundelaar, Wilp (A1 Deventer – Apeldoorn, HMP 93.2)

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Fastned naar beurs om geld voor snellaadstations langs snelweg | TankPro.nl

Fastned naar beurs om geld voor snellaadstations langs snelweg

Fastned, het bedrijf dat 200 snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen wil gaan exploiteren, gaat naar de beurs om geld op te halen. De eigenaren hopen hiermee 40 miljoen euro op te halen. Op dit moment heeft het bedrijf nog slechts negen stations. Met de beursgang hoopt het bedrijf genoeg financiering te vinden voor 200 snellaadstations.

De beursgang vindt plaats ia de Nederlandsche Participatie Exchange (NPEX), een digitale effectenbeurs voor bedrijven die nog te weinig waarde hebben voor een notering aan de Amsterdamse beurs NYSE/Euronext. Fastned geeft vier miljoen aandelen uit van € 10,- per stuk. Dat is een kwart van het totale belang van het bedrijf, waarmee de waarde wordt bepaald op € 160 mln.

Snellaadstations

Fastned heeft van Rijkswaterstaat al toestemming gekregen om de 200 snellaadstations te gaan bouwen. De aanleg ervan hoopt het bedrijf binnen twee jaar te realiseren. Ook wil Fastned zich in de toekomst richten op het bouwen van snellaadstations in omringende landen. De beursgang staat gepland in juni.

De Vereniging Particuliere Rijkswegvergunningen van Tankstations (VPR) probeerde de gunning van Rijkswaterstaat aan Fastnet nog tegen te houden. Fastned mag zijn locaties, veelal naast tankstations, gratis gebruiken. Pomphouders moeten daarentegen miljoenen betalen.

Verkoop stroom

Fastned ontvangt geen subsidie en rekent een commerciële prijs voor de verkoop van stroom. Op dit moment betaalt een eenmalige gebruiker 83,5 cent per KWH. Berijders van een elektrische auto die onbeperkt willen snelladen, betalen daarvoor 121 euro per maand.

Fastned heeft op dit moment 9 snellaadstations in gebruik:

 • Palmpol, Terschuur (A1 Amersfoort – Apeldoorn, HMP 51.9)
 • Hondsiep, Haps (A73 Venray – Nijmegen, HMP 83.5)
 • Lokkant, Haps (A73 Nijmegen – Venray, HMP 84.0)
 • Geulenkamp, Didam (A18 Doetinchem – Zevenaar, HMP 193.4)
 • Het Veen, Heerde (A50 Zwolle – Apeldoorn, HMP 228.1)
 • Lageveen, Veeningen (A28 Meppel – Hoogeveen, HMP 127.5)
 • De Panjerd, Veeningen  (A28 Hoogeveen – Meppel, HMP 227.3)
 • Bornheim, Wezep (A28 Harderwijk – Zwolle, HMP 79.9)
 • Vundelaar, Wilp (A1 Deventer – Apeldoorn, HMP 93.2)

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.