tinq, prijzenbord

Tinq mag derde tankstation bouwen in Lochem

tinq, prijzenbord

In het Gelderse dorp Lochem komt waarschijnlijk een derde Tinq-vestiging. Ook krijgt de vestiging een carwash. Een aanvraag voor een station met wasgelegenheid is door de gemeente goedgekeurd. Daarmee heeft het college van B&W de protesten van een aantal bewoners naast zich neergelegd.

De nieuwe vestiging moet komen te liggen aan de Julianaweg. Tot enkele jaren geleden was daar een BIM-station gevestigd. De omwonenden zijn niet gelukkig met de komst van de onbemande locatie. Ze vrezen dat de nieuwe vestiging zorgt voor geluidsoverlast. Ook zijn bewoners bang dat de veiligheid van fietsers en voetgangers in het geding komt.

Geluidsoverlast

Volgens het gemeentebestuur is er geen sprake van een toename van verkeer in vergelijking met de situatie bij het voormalige BIM-station. De veiligheid van weggebruikers zal dan ook niet verslechteren, redeneert de plaatselijke politiek.

Ook is het college niet overtuigd dat er veel geluidsoverlast zou ontstaan. Dit omdat de Tinq dagelijks van zeven uur ’s morgens tot negen uur ’s avonds is geopend. ’s Nachts gaat het station op slot. Als het nieuwe station er daadwerkelijk komt, wordt ook een wasstraat gerealiseerd. Bij de twee andere Tinq-vestigingen in het dorp is geen wasgelegenheid.

Lees ook: Raad van State keurt verplaatsing Tinq-station goed ondanks protest van bewoners

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.