texaco, logo

Texaco Nijkerk verhuist naar bedrijventerrein

Een Texaco-station aan de Vetkamp in Nijkerk gaat verhuizen naar een industrieterrein vlakbij snelweg A28. Dat zijn Delek en gemeente Nijkerk overeengekomen. Ook is besloten dat de locatie minimaal één duurzame brandstof moet voeren. Welke brandstof dat is, is nog niet duidelijk. Naar verwachting gaat de vestiging open in de eerste helft van volgend jaar.

De gemeente is al sinds eind jaren ’80 met de opeenvolgende eigenaren van het tankstation in overleg. De plaatselijke overheid wil dat de activiteiten elders worden voortgezet. Daardoor moet de doorstroming in het noordelijke deel van de stad worden verbeterd.

Tankstation

In de loop der tijd zijn ook andere locaties besproken. Uiteindelijk zijn beide partijen uitgekomen bij een locatie op het bedrijventerrein Arkerpoort, in het zuidwesten van de stad.

De nieuwe vestiging wordt gerealiseerd op een terrein van ongeveer 2.500 vierkante meter. De bemande CoCo-vestiging krijgt een shop van maximaal honderd vierkante meter. Ook is er ruimte voor een carwash. Het huidige tankstation aan de Vetkamp wordt afgebroken en de grond komt in het bezit van een naburig garagebedrijf.

Texaco

Delek is een investeringsmaatschappij uit Israël die meer dan achthonderd Texaco-tankstations heeft in de Benelux. In 2007 nam het de vestigingen over van de Amerikaanse oliemaatschappij Chevron. Delek is ook in Frankrijk actief, waar het de BP-formule voert.

Lees ook: Delek legt focus op bakery in nieuwe generatie Texaco-shops

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.