Onderzoek naar schade Shell-ondernemer door verleggen afrit

Shell-pomphouder Pascal Tausch heeft nog steeds geen duidelijkheid over hoeveel schadevergoeding hij krijgt van de overheid. Een vierde onderzoek moet nu uitwijzen wat de financiële consequenties zijn van het verleggen van een toe- en afrit. Ook is nog onduidelijk wie voor de kosten opdraait: de gemeente of Rijkswaterstaat.

De gemeente besloot om de toe- en afrit van snelweg A59 vlakbij Tausch’ station te verleggen. De ondernemer vreesde een afname van het aantal klanten. Die vrees blijkt inmiddels terecht, al is het minder erg dan gedacht.

Schadeclaim

”Gelukkig is er nog een grote groep die bereid is een klein stukje om te rijden om bij mij te komen tanken”, zegt Tausch. Toch heeft hij veel klanten verloren. Daarom heeft de ondernemer inmiddels een schadeclaim ingediend van zeven miljoen euro.

Rijkswaterstaat en gemeente steggelen momenteel nog over hoeveel ze uiteindelijk aan schadevergoeding moeten betalen en welke overheid voor de kosten moet opdraaien. De weg die is verlegd is namelijk van Rijkswaterstaat. Het plan om de wegdelen te verleggen is van de gemeente.

Rechtszaak

Tausch is sowieso niet gelukkig met de gang van zaken rondom de affaire. Volgens hem geeft de gemeente te weinig openheid van zaken. Zo houdt de plaatselijke overheid een rapport over de kwestie geheim. Tot ergernis van Tausch. Hij is daarom naar de rechter gestapt om openbaarheid van het stuk af te dwingen. De rechtszaak diende dinsdag. Uitspraak volgt over enkele weken.

Lees ook: Shell-tankstation Tausch in Drunen bang voor faillissement

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.