Nieuw Bovag-kantoor officieel open na bezoek koning

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag officieel het nieuwe onderkomen van Bovag geopend. De branchevereniging zit al enkele weken in het verbouwde pand in Bunnik, maar wachtte met het officiële openingsmoment tot deze week. De koning kreeg een rondleiding door het vernieuwde kantoor en sprak daar met een aantal ondernemers uit onder meer de petrolbranche. In het verbouwde onderkomen wil Bovag koers zetten richting een nieuwe manier van werken, waarbij het online Bovag-huis een belangrijke rol speelt.

De belangenclub ziet het kantoor als een ontmoetingsplek voor leden. Die kunnen elkaar in het midden van het land treffen. Ook moet het digitale Bovag-huis ondernemers een mogelijkheid bieden ervaringen en tips uit te wisselen. Onder meer carwashondernemers kunnen discussiëren over het terugdringen van schades tijdens het wasproces.

Innovatie

Vanuit het nieuwe pand wil de organisatie zich blijven inzetten voor verbetering en innovatie in de sectoren waarin de club actief is. Naast de tankstation- en carwashbranche, zijn dat onder meer de rijinstructeurs en de bedrijfstak van autoverkopers.

In een toespraak voor ongeveer tweehonderd bezoekers sprak Bovag-bondsvoorzitter Bertho Eckhardt (links op de foto, naast de koning en directeur Koos Burgman) over onder andere het belang van een harmonisatie van accijnzen. Nederland loopt behoorlijk uit de pas met omringende landen, met veel omzetverlies tot gevolg. Het terugdraaien van de recente verhogingen is dan ook een prioriteit. Niet alleen vanwege minder omzetverlies, ”maar ook omdat lagere accijnzen zorgen voor economische groei”.

Mobiliteit

Ook minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) was aanwezig bij de officiële gelegenheid. Zij sprak over veranderingen in mobiliteit en dat de Bovag-leden en -organisatie daarbij een belangrijke rol spelen. ”In de toekomst spreken we niet meer van óf met de auto, óf met de trein óf met de fiets. Maar van én én én. We moeten toe naar een andere manier van mobiliteit in Nederland de komende jaren. En Bovag voelt dat goed aan.” De komende weken worden alle tienduizend leden uitgenodigd voor een hernieuwde kennismaking met hun vereniging en het Bovag-kantoor.

Ter gelegenheid van de opening doneerde de branchevereniging een bedrag van 30.000 euro aan het project ‘Kansen voor jongeren’ van het Oranje Fonds. Dat project maakt werk van startkwalificaties voor jongeren die – om wat voor reden dan ook – uit de boot zijn gevallen in het onderwijs. Koning Willem-Alexander is beschermheer van het fonds.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.