Raad van State keurt verplaatsing Tinq-station goed ondanks protest van bewoners

Een Tinq-station in Wormerveer mag worden verplaatst. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. Twee bewoners waren tegen de plannen in het verweer gekomen, omdat ze vreesden voor aantasting van het leefgebied van een aantal vleermuizen. Volgens het rechtsorgaan is met de diertjes voldoende rekening gehouden in de bouwplannen en de vergunningverlening.

De Tinq-vestiging wordt verplaatst, omdat spoorbouwer Prorail bij de huidige locatie van het benzinestation bouwwerkzaamheden moet uitvoeren. De onbemande locatie ligt aan de Wandelweg in Wormerveer, vlakbij het plaatselijke treinstation.

Vergunning

Het spoor aldaar gaat echter op de schop, waardoor onder meer op de plek waar nu de Tinq-vestiging staat, aan het spoor moet worden gewerkt. Prorail heeft van de provincie Noord-Holland al een vergunning ontvangen voor verplaatsing van het tankstation naar de andere kant van het spoortraject.

Daar ligt echter een natuurgebied, waar enkele vleermuissoorten leven. Volgens bewoners zorgt het tankstation voor aantasting van de leefomgeving, onder meer vanwege de verlichting van het locatie. De lampen zouden op de vliegroutes van de beestjes schijnen. Daarom moeten lampen van het station naar beneden gericht zijn.

Handhaving

Mede omdat dit laatste ook is opgenomen in de plannen is het protest van de bewoners ongegrond, oordeelt de Raad van State. Als na realisatie van het nieuwe station blijkt dat niet aan de voorwaarden is voldaan, is het een kwestie van handhaving. Het verlenen van de vergunning, waartegen de bewoners in het verweer kwamen, is op zichzelf in orde.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Raad van State keurt verplaatsing Tinq-station goed ondanks protest van bewoners | TankPro.nl