Vota-tankstation mag toch uitbreiden van gemeente

De Brabantse gemeente Son en Breugel staat de uitbreiding van het plaatselijke Vota-tankstation toch toe. Dat heeft het college van B en W onlangs besloten. Vota-pomphouder Jan van den Hurk heeft zijn vestiging met zes pompen uitgebreid, maar volgens het geldende bestemmingsplan was dat niet toegestaan. De gemeente legde een dwangsom op, maar besloot deze uiteindelijk toch in te trekken, mede vanwege een gerechtelijke uitspraak die in het voordeel van de tankstationondernemer was.

Van den Hurk wilde al enkele jaren zijn tankstation aan de Ekkersrijt in Son uitbreiden. Het gemeentelijke bestemmingsplan stond uitbreiding echter niet toe. De politieke besluitvorming om dit te veranderen, ging de pomphouder niet snel genoeg.

Dwangsom

Hij wilde niet wachten en besloot om de gewenste zes pompen gewoon te bouwen. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij de plaatselijke politiek. Die wilde de bouw stopzetten en legde een dwangsom op van 2.500 euro.

De pomphouder was het uiteraard niet eens met de dwangsom en startte daarom een juridische procedure tegen de gemeente. De rechter stelde de ondernemer in het gelijk. De uitbreiding was toegestaan en Van den Hurk hoefde zijn pompen niet te sluiten.

Vergoeding

Eind vorig jaar besloot het gemeentebestuur om de dwangsom in te trekken, blijkt uit de besluitenlijst. De 473 euro die de pomphouder moest betalen voor het indienen van een bezwaarschrift worden ook vergoed door de gemeente.

Lees ook: Vota-tankstation Son mag uitbreiden van college B&W

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.