LPG, autogas, vulpunt

Verkoop tankstation aan gemeente Boxmeer definitief

Een tankstation aan de Steenstraat in Boxmeer komt definitief in handen van de gemeente. Dat besloot de gemeenteraad donderdag. Met de verkoop van de vestiging is een bedrag gemoeid van 1,3 miljoen euro. De gemeente koopt het tankstation, omdat het in de wijk huizen wil realiseren. De BP-locatie verkoopt lpg en woningbouw in de buurt van een lpg-verkooppunt is niet toegestaan.

In de raad was een meerderheid te vinden voor de gemeentelijke plannen. Al waren niet alle gemeenteraadsleden het eens met de hoogte van het aankoopbedrag. De 1,3 miljoen euro is volgens raadslid Marc Oudenhoven, tevens eigenaar van oliehandel Mar-Oil, tweemaal hoger dan de waarde van het station. Hij vindt daarom dat een lagere prijs afdoende was geweest.

Sloop

Door de transactie staat niets woningbouw op die locatie nog in de weg. De grond onder het tankstation was het laatste stukje grond dat de gemeente nog nodig had. Als alles volgens planning verloopt, vinden uiterlijk in juli de laatste sloopwerkzaamheden van het tankstation plaats.

Rondom lpg is wel vaker discussie. Regelmatig willen gemeentes af van verkooppunten van de brandstof. Het heeft een explosief karakter en past niet in een woonwijk, is het idee. Zo kocht gemeente Oud-Beijerland voor 1,6 miljoen euro een tankstation om een einde te maken aan de verkoop van lpg in de dorpskern.

Mijdrecht

Ook in Mijdrecht is de lokale overheid bezig om lpg te verwijderen uit de dorpskern. Het Haan-tankstation dat het verkoopt, hoeft de deuren niet te sluiten. Wel moet het stoppen met het lpg-verkooppunt. Als de gemeenteraad de plannen goedkeurt, krijgt de exploitant een vergoeding 135.000 euro.

Lees ook: Gemeente koopt BP-station wegens lpg-vulpunt

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.