Schadeloosstelling voor verhuizing tankstation Van Dijkhuizen

Brandstofhandelaar Van Dijkhuizen krijgt ruim een miljoen euro schadeloosstelling van de gemeente Tiel. De gemeente wil dat Van Dijkhuizen zijn Total-tankstation aan de Havendijk verplaatst en betaalt daarvoor 1,17 miljoen euro. Ook heeft de plaatselijke overheid zichzelf verplicht noodzakelijke aanpassingen aan het wegennet en eventuele planschade voor de aanleg van het nieuwe station te financieren. Dat meldt de gemeente.

Binnen vier jaar moet Van Dijkhuizen het tankstation en zijn overige bedrijfsgebouwen aan de Havendijk hebben afgebroken. Elders in de stad mag de exploitant een nieuwe vestiging bouwen. Ook mag de brandstofhandelaar na sanering van de grond aan de Havendijk ter plekke een appartementencomplex realiseren.

Pompeilanden

Voor het vervangende tankstation hebben Van Dijkhuizen en de gemeente de Staartstestraat in Tiel op het oog. De vestiging mag vier pompeilanden, een shop, een wasstraat en een oppervlakte hebben van 1.500 vierkante meter. Ook mag op dezelfde plek een kantoor worden gebouwd.

Of die vervangende locatie op de aangewezen plek er ook daadwerkelijk komt, is nog niet zeker. De grondeigenaar op de nieuwe locatie wil niet meewerken. De gemeente zegt daarom haar best te doen om een nieuw tankstation mogelijk te maken. Als een station aan de Staartsestraat niet mogelijk blijkt, gaat de gemeente een onderzoek doen naar een alternatieve locatie

Wasstraten

Van Dijkhuizen is een exploitant van ruim twintig Total-tankstations in met name het midden en oosten van het land. Het maakt in diverse shops gebruik van een bakery van het Bufkes-concept. Ook zijn op verschillende locaties wasstraten aanwezig en heeft Van Dijkhuizen een eigen oliehandel met tien tankauto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.