Lukoil neemt tien Oeral-tankstations over in België

De Russische oliemaatschappij Lukoil heeft in België tien tankstations overgenomen van brandstofhandelaar Oeral. Met de overname wil Lukoil zijn positie in vooral het noordoosten van het land versterken. Daar was het bedrijf tot dusver minder sterk vertegenwoordigd dan in andere Belgische regio’s. De overname past in de strategie van Lukoil om snel te groeien in de Benelux.

Negen van de tien Oeral-stations liggen in Belgisch-Limburg, tegen Noord-Brabant en Nederlands Limburg aan. Het tiende station ligt in Wallonië. De Oeral-stations worden momenteel nog geëxploiteerd door Fuel Service bvba en worden in 2014 alle omgekleurd naar Lukoil. Het bedrijf verwacht de transactie binnen enkele weken af te ronden. Directeur Bulat Subaev van Lukoil Benelux noemt de transactie een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het Russische bedrijf.

Uitbreiding

Met de overname van de tien station ligt het aantal vestigingen van de olie- en gasreus in België op 189. Lukoil betrad in 2007 de Belgische markt door 157 Jet-tankstations over te nemen. In de jaren daaropvolgend nam de maatschappij telkens een of twee stations over. Tot 2012, toen Lukoil besloot de uitbreiding te versnellen.

Het nam 21 stations over in België en betrad ook de Nederlandse markt door het SmeetsGeelen-netwerk (Verolma Groep) over te nemen. In Nederland heeft Lukoil momenteel 46 vestigingen. Ook heeft het bedrijf in 2009 een belang van 45 procent genomen in de Zeeland refinery in Vlissingen.

Benelux

Onlangs werd in Kerkrade het grootste Lukoil-station van de Benelux geopend. Dat was het eerste station dat Lukoil zelf heeft laten bouwen in Nederland. De andere locaties zijn alle overgenomen en omgekleurde vestigingen.

Adjunct-directeur Ivo Hoskens van Lukoil Benelux gaf bij de opening aan ook in Nederland te blijven zoeken naar geschikte overnamemogelijkheden, al kon hij daar nog niets concreets over zeggen. Wel zei Hoskens dat de groei van Lukoil in Nederland zowel met bemande als onbemande stations kan plaatsvinden.

Prijsvechter

Lukoil wil zich positioneren als een prijsvechter met behoud van kwaliteit. Het wil lokaal de goedkoopste zijn op het gebied van brandstoffen en checkt daarom stelselmatig de prijzen van de concurrentie. Zonodig worden de eigen prijzen daaraan aangepast.

Tom van Gurp

Lees ook: Nieuwe speler Lukoil neemt 59 tankstations over

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Lukoil neemt tien Oeral-tankstations over in België | TankPro.nl

Lukoil neemt tien Oeral-tankstations over in België

De Russische oliemaatschappij Lukoil heeft in België tien tankstations overgenomen van brandstofhandelaar Oeral. Met de overname wil Lukoil zijn positie in vooral het noordoosten van het land versterken. Daar was het bedrijf tot dusver minder sterk vertegenwoordigd dan in andere Belgische regio’s. De overname past in de strategie van Lukoil om snel te groeien in de Benelux.

Negen van de tien Oeral-stations liggen in Belgisch-Limburg, tegen Noord-Brabant en Nederlands Limburg aan. Het tiende station ligt in Wallonië. De Oeral-stations worden momenteel nog geëxploiteerd door Fuel Service bvba en worden in 2014 alle omgekleurd naar Lukoil. Het bedrijf verwacht de transactie binnen enkele weken af te ronden. Directeur Bulat Subaev van Lukoil Benelux noemt de transactie een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het Russische bedrijf.

Uitbreiding

Met de overname van de tien station ligt het aantal vestigingen van de olie- en gasreus in België op 189. Lukoil betrad in 2007 de Belgische markt door 157 Jet-tankstations over te nemen. In de jaren daaropvolgend nam de maatschappij telkens een of twee stations over. Tot 2012, toen Lukoil besloot de uitbreiding te versnellen.

Het nam 21 stations over in België en betrad ook de Nederlandse markt door het SmeetsGeelen-netwerk (Verolma Groep) over te nemen. In Nederland heeft Lukoil momenteel 46 vestigingen. Ook heeft het bedrijf in 2009 een belang van 45 procent genomen in de Zeeland refinery in Vlissingen.

Benelux

Onlangs werd in Kerkrade het grootste Lukoil-station van de Benelux geopend. Dat was het eerste station dat Lukoil zelf heeft laten bouwen in Nederland. De andere locaties zijn alle overgenomen en omgekleurde vestigingen.

Adjunct-directeur Ivo Hoskens van Lukoil Benelux gaf bij de opening aan ook in Nederland te blijven zoeken naar geschikte overnamemogelijkheden, al kon hij daar nog niets concreets over zeggen. Wel zei Hoskens dat de groei van Lukoil in Nederland zowel met bemande als onbemande stations kan plaatsvinden.

Prijsvechter

Lukoil wil zich positioneren als een prijsvechter met behoud van kwaliteit. Het wil lokaal de goedkoopste zijn op het gebied van brandstoffen en checkt daarom stelselmatig de prijzen van de concurrentie. Zonodig worden de eigen prijzen daaraan aangepast.

Tom van Gurp

Lees ook: Nieuwe speler Lukoil neemt 59 tankstations over

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.