Total lanceert spaaractie voor amateurvoetbalclubs

Tankende klanten kunnen bij Total sparen voor hun favoriete amateurvoetbalclub. De Franse oliereus is begin deze maand met de actie gestart en gaat daarmee door tot het einde van het voetbalseizoen 2014/2015. Dat meldt het bedrijf dinsdag. De actie kan duizenden euro’s opleveren voor de voetbalclubs.

Het initiatief werkt als volgt. Een klant vraagt een Total Clubcard aan. Bij de aanvraag vermeldt de klant de club waarvoor hij wil sparen. Voor elke getankte liter ontvangt de klant een spaarpunt. Elk punt staat gelijk aan 0,6 eurocent. De spaarpunten worden aan het einde van het voetbalseizoen uitgekeerd aan de penningmeester van de club en gaan niet ten koste van de individuele spaarpunten van de klant. Die kan met dezelfde punten blijven sparen voor zijn eigen cadeaus en aanbiedingen.

Voetbalclub

Wie honderd liter tankt, spaart dus zestig eurocent voor zijn club. Dat lijkt misschien een klein bedrag, maar als veel supporters en leden van de club met de actie meedoen, kan de teller aardig oplopen. Als honderd man ieder 1.250 liter per jaar tankt, kan de betreffende voetbalclub aan het einde van dat jaar 750 euro bijschrijven. De Total-klanten kunnen op internet bijhouden hoeveel er is gespaard voor hun favoriete club.

“Het succes van de actie hangt uiteindelijk af van hoeveel clubsympathisanten met een Total Clubcard gaan tanken”, legt directeur retail Vincent Leroy uit. “Het is dan ook aan de voetbalclubs zelf om mensen enthousiast te maken, onder meer met het materiaal dat wij meesturen. De clubactie kan dan zomaar duizenden euro’s extra in het laatje brengen.” Een welkom extraatje, denkt Total, omdat sportclubs steeds moeilijker aan sponsoren kunnen komen met de huidige financiële tegenwind.

Leden

Om de voetbalclubs een duwtje in de rug te geven, stuurt Total naar bestuursleden van alle amateurclubs in Nederland tien Clubcards. Het is aan de clubs zelf om desgewenst nog meer leden mee te laten doen met de actie. Het spaarinitiatief is is in samenwerking met de KNVB opgezet. Na afloop van het volgende voetbalseizoen, medio 2015, besluit de oliemaatschappij of het doorgaat met de actie.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Total lanceert spaaractie voor amateurvoetbalclubs | TankPro.nl

Total lanceert spaaractie voor amateurvoetbalclubs

Tankende klanten kunnen bij Total sparen voor hun favoriete amateurvoetbalclub. De Franse oliereus is begin deze maand met de actie gestart en gaat daarmee door tot het einde van het voetbalseizoen 2014/2015. Dat meldt het bedrijf dinsdag. De actie kan duizenden euro’s opleveren voor de voetbalclubs.

Het initiatief werkt als volgt. Een klant vraagt een Total Clubcard aan. Bij de aanvraag vermeldt de klant de club waarvoor hij wil sparen. Voor elke getankte liter ontvangt de klant een spaarpunt. Elk punt staat gelijk aan 0,6 eurocent. De spaarpunten worden aan het einde van het voetbalseizoen uitgekeerd aan de penningmeester van de club en gaan niet ten koste van de individuele spaarpunten van de klant. Die kan met dezelfde punten blijven sparen voor zijn eigen cadeaus en aanbiedingen.

Voetbalclub

Wie honderd liter tankt, spaart dus zestig eurocent voor zijn club. Dat lijkt misschien een klein bedrag, maar als veel supporters en leden van de club met de actie meedoen, kan de teller aardig oplopen. Als honderd man ieder 1.250 liter per jaar tankt, kan de betreffende voetbalclub aan het einde van dat jaar 750 euro bijschrijven. De Total-klanten kunnen op internet bijhouden hoeveel er is gespaard voor hun favoriete club.

“Het succes van de actie hangt uiteindelijk af van hoeveel clubsympathisanten met een Total Clubcard gaan tanken”, legt directeur retail Vincent Leroy uit. “Het is dan ook aan de voetbalclubs zelf om mensen enthousiast te maken, onder meer met het materiaal dat wij meesturen. De clubactie kan dan zomaar duizenden euro’s extra in het laatje brengen.” Een welkom extraatje, denkt Total, omdat sportclubs steeds moeilijker aan sponsoren kunnen komen met de huidige financiële tegenwind.

Leden

Om de voetbalclubs een duwtje in de rug te geven, stuurt Total naar bestuursleden van alle amateurclubs in Nederland tien Clubcards. Het is aan de clubs zelf om desgewenst nog meer leden mee te laten doen met de actie. Het spaarinitiatief is is in samenwerking met de KNVB opgezet. Na afloop van het volgende voetbalseizoen, medio 2015, besluit de oliemaatschappij of het doorgaat met de actie.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.