Bovag tankstations

CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma op Bovag-jaarcongres

Branchevereniging Bovag Tankstations houdt op donderdag 21 november haar Jaarcongres. Haar lobby op het gebied van accijns en tabak staat tijdens de dag centraal. Ook gaat CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma de dialoog met bezoekers aan over de accijnspolitiek van het kabinet. Bovag roept leden op hun stem te laten horen en ook te komen.

“Bovag heeft in de achterliggende maanden flink gelobbyd voor de pomphouders in Den Haag om de accijnsverhogingen op LPG en diesel tegen te gaan”, zegt afdelingsmanager Jan Bessembinders. “We leggen ondernemers tijdens het congres dan ook alles uit over onze lobby, over de gesprekken en de acties die we hebben gevoerd. Van onze koeienacties tot de overlegmomenten met staatssecretaris van Financiën Frans Weekers aan toe.”

Tabaksverkoop

Naast de accijnslobby staan er nog veel meer zaken op het programma. Zo geeft Argus Media uitleg over de voor- en nadelen van een index-plus beleveringscontract en legt de Bovag meer uit over de regels rondom tabaksverkoop.

“Op de uitnodiging staat dat Pieter Omtzigt van het CDA ons congres bij zal wonen, maar het CDA heeft toegezegd dat fractievoorzitter Sybrand Buma zelf komt. Dat is goed nieuws. Het geeft aan hoe belangrijk dit onderwerp ook voor de oppositiepartijen is”, zegt Bessembinders.

Niet-leden

“Maar boven alles is ons jaarcongres gewoon gezellig.” Het vindt plaats in het Aviodrome in Lelystad en bij een inschrijving kan een lid aangeven dat hij de vliegtuigen van dichtbij en op eigen gelegenheid wil bekijken. Ook niet-leden zijn welkom vanaf 15.00 uur om aan te schuiven. Zij kunnen zich vanaf vrijdag aanmelden via tankstations@bovag.nl.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.