Team_Argos_Shimano_2

Argos stopt met sponsoring van succesvolle wielerploeg

Team_Argos_Shimano_2

Oliehandelaar Argos stopt met het sponsoren van de gelijknamige professionele wielerploeg. Dat maakte de ploeg woensdag bekend. Argos was sinds het voorjaar van 2012 hoofdsponsor en geeft aan tevreden te zijn over de prestaties van zijn sporters. De wielerploeg heeft al een opvolger gevonden, maar brengt de naam over enige tijd pas naar buiten.

De komst van de nieuwe sponsor is echt een initiatief vanuit de ploeg zelf, geeft Argos-woordvoerder Peter Zeylmaker aan. “Deze kans bood zich aan voor de ploeg en dat gunnen we ze van harte. We zijn er ook verder niet bij betrokken geweest.” Argos had nog een doorlopend sponsorcontract met de wielerploeg, maar geeft aan graag plaats te maken voor een opvolger.

Tevreden

De oliehandelaar kijkt met tevredenheid terug op de sponsoringsactiviteiten van de afgelopen twee jaren. “Onder meer vanwege de naamsbekendheid die het ons gegeven heeft. De prestaties van de ploeg waren ook goed”, licht Zeylmaker toe.

In de periode dat Argos de wielerploeg steunde won een van de wielrenners, de Duitser Marcel Kittel, vier etappes in de Tour de France en droeg de gele leiderstrui. Een hoogtepunt noemt Argos die prestatie. Ook wonnen renners van de ploeg diverse andere grote wedstrijden dit jaar en afgelopen jaar.

Andere sport

De oliehandelaar denkt er momenteel niet over na om een andere wielerploeg te sponsoren. Ook een overstap naar een andere sport is niet aan de orde. “Het staat niet op de agenda”, is zoals Zeylmaker het verwoordt.

Tom van Gurp

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.