sakko

Sakko Commercial wil aantal stations verdubbelen in een jaar

sakko

Brandstofhandelaar Sakko Commercial BV wil groeien naar dertig locaties aan het einde van 2014. Die groei moet plaatsvinden in het westen van het land. Dat meldt het bedrijf. Momenteel beschikt Sakko over vijftien vestigingen. Dat moeten er eind 2013 tussen de achttien en de twintig zijn, waarna het bedrijf volgend jaar nog eens tien vestigingen wil openen.

Begin deze maand opende Sakko zijn vijftiende locatie in Rotterdam-IJsselmonde. De handelaar exploiteert de onbemande tankstations volgens het principe “Hoge kwaliteit! Lage prijs! Elke dag!”. Het bedrijf betrekt haar brandstoffen van diverse oliemaatschappijen, onder andere Shell en Total, en bewaart ze in haar eigen opslagpunt in Bergen op Zoom, waar ook het bedrijf zelf gevestigd is.

Netwerk

Momenteel heeft de retailer vestigingen in onder meer de provincies Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Sakko is momenteel een relatief kleine speler op de brandstoffenmarkt, maar is al ruim honderd jaar actief. Echter, in 2005 deed het bedrijf haar netwerk van 88 Shell- en Avia-tankstations van de hand. Tamoil nam de vestigingen over van Sakko.

Sinds drie jaar breidt het bedrijf zijn netwerk van stations weer uit en groeide in die periode van één naar vijftien verkooppunten. Dat aantal moet dus in veertien maanden tijd verdubbelen. Sakko geeft aan zich de komende tijd volledig te storten op de bouw van een nieuw netwerk met scherpe prijzen. En kijkt daarbij onder meer naar locaties op bedrijventerreinen, bij supermarkten of bij op- en afritten van snelwegen.

Lees ook: Sakko breidt netwerk tankstations uit in Zuid-West Nederland

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.