G&V neemt 36 Belgische Esso-stations over

De Belgische brandstoffenhandelaar G&V Energy Group neemt 36 Esso-tankstations over in de provincies West- en Oost-Vlaanderen. Dat meldt het West-Vlaamse bedrijf. De locaties blijven de naam Esso voeren, vanwege de kracht en de reputatie van het merk. Welk bedrag is gemoeid met de transactie melden beide partijen niet. G&V wil meer marktaandeel op de Belgische petrolmarkt en hoopt met de overname dat doel te bereiken.

De 36 stations waren tot voor kort in handen van Esso-moederbedrijf Exxon Mobil. De Amerikaanse oliemaatschappij besloot in het verleden om haar vestigingen bij de zuiderburen van de hand te doen. Wel blijft G&V brandstof afnemen van Exxon Mobil om in de tankstations te verkopen.

Partner

Het is niet voor het eerst dat de Belgische oliehandelaar locaties overneemt van Exxon Mobil. In september vorig jaar kocht G&V 44 Esso-pompstations in de regio’s Brussel en Henegouwen. Het bedrijf werd destijds, volgens eigen zeggen, de eerste externe Europese partner die stations van de Amerikaanse oliereus ging exploiteren.

Naast de inmiddels 80 Esso-vestigingen heeft G&V nog 70 tankstations onder eigen vlag. Daarnaast kunnen klanten met de G&V-tankpas bij enkele honderden Belgische partnerlocaties betalen. Naast 150 pompstations, waarvan een aantal onbemand, heeft het in Kuurne gevestigde bedrijf ook een eigen brandstoffendepot in Roeselare en een brandstoffenstation voor treinen in Zeebrugge. Na de overname van de 36 vestigingen biedt het bedrijf werk aan zo’n 200 personeelsleden. In 2012 haalde het bedrijf een omzet van 340 miljoen euro. Dat moet tegen eind 2014 ongeveer 850 miljoen euro worden.

Uitbreiding

Het bedrijf wil zich na de overname van de Esso-locaties blijven richten op uitbreiding van haar tankstationnetwerk. Dat moet vooral in België gebeuren. Plannen om ook in Nederland overnames te doen, zijn er momenteel niet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.