shell tankstation

Gratis fietscheck op Shell-tankstations voor schoolkinderen

Shell organiseert samen met Veilig Verkeer Nederland een Fietscheck-actie op 31 augustus. Hierbij kijkt een lokale fietsenmaker de fiets van schoolgaande kinderen grondig na op een van de geselecteerde Shell-tankstations. Met de Fietscheck proberen Shell en VVN de verkeersveiligheid onder kinderen te verbeteren en het toenemende aantal ziekenhuisopnamen van kinderen als gevolg van een fietsongeluk terug te brengen.

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur, dit betekent dat er weer veel scholieren op de fiets stappen en deelnemen aan het drukke verkeer. Een goed onderhouden fiets is essentieel om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, maar is vaak een vergeten element.

Shell-tankstation

Scholieren en hun ouders zijn van harte welkom om op 31 augustus tussen 10.00 en 16.00 uur naar één van de geselecteerde Shell-tankstation te komen en gratis hun fiets te laten checken.

Tijdens de fietsencontrole kijkt een lokale fietsenmaker de fiets grondig na. De fietsen worden gecontroleerd op onder andere verlichting, reflectoren, remmen, bandenspanning en zadelhoogte. Indien nodig kan er een kleine reparatie worden uitgevoerd en/of de fiets van reflectoren worden voorzien.

Verkeersregels

Gedurende de check wordt de kennis van de verkeersregels bij de kinderen en hun ouders bijgespijkerd aan de hand van een leuke quiz. De volgende tankstations doen mee met de actie op 31 augustus:

  • Zoetermeer – Shell station Leeuwenhoeklaan, Van Leeuwenhoeklaan 2
  • Dordrecht – Shell station Wielwijk, Karel Doormanweg 5
  • Hardewijk – Shell station Oranjelaan, Oranjelaan 46
  • Maassluis – Shell station Maassluis, Kwartellaan 2
  • Amersfoort – Shell station Hogeweg, Hogeweg 55

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.