Tankstation, De Klomp, Veenendaal, Google Street View

Tankstation beëindigd omdat gemeente Ede weg afsluit

Tankstation, De Klomp, Veenendaal, Google Street View

Een tankstation-ondernemer in Veenendaal heeft zijn deuren moeten sluiten omdat de gemeente de weg definitief heeft afgesloten. Geerrit en Linda de Pater hebben hun bedrijf nu beëindigd. Overleg met de gemeente Ede over een verhuizing van het tankstation heeft niets opgeleverd. Er loopt nu een juridische procedure voor planschadevergoeding, maar de gemeente vindt dat zij in haar recht staat.

Het tankstation De Klomp in Veenendaal is sinds enkele maanden geleden fors gedupeerd omdat de tunnel onder de rijksweg A12 voor autoverkeer is afgesloten. Hierdoor ligt het tankstation opeens aan een doodlopende weg, wat een flink aantal dagelijkse klanten kost. Een planschadevergoeding en medewerking bij een mogelijke verhuizing van het tankstation lijkt op zijn plaats. Maar de gemeente denkt daar anders over en vindt dat de rechter er maar moet over oordelen.

Auto’s

De tunnel is volgens de gemeente Ede vooral afgesloten om auto’s uit De Klomp te weren. De verkeersveiligheid en de leefbaarheid in het dorp zouden zijn verbeterd, nu het doorgaande autoverkeer niet meer dwars door De Klomp rijdt. Over de Veenendaalseweg kwamen dagelijks zo’n 11.000 auto’s, waarvan 80 procent doorgaand verkeer was.

Voor lijnbussen, landbouwvoertuigen, langzaam verkeer en hulpdiensten is de tunnel wel geopend. Nogal wat automobilisten negeren echter de afsluiting en lopen daardoor een bekeuring op. De tunnel staat inmiddels als ”boetemagneet” bekend.

Omzet

Sinds de tunnel is afgesloten, zagen de eigenaren van het pompstation hun omzet fors teruglopen. “Een tankstation hoort ook niet aan een doodlopende weg. Er was amper verkeer meer, het werd te rustig”, zegt Linda de Pater in het RD.

“In onze shop is sinds de afsluiting weinig verkocht, en daar moet je het tegenwoordig wel van hebben als je een tankstation runt. Het is triest dat je na twintig jaar hard werken en je best doen zo je bedrijf moet verliezen.”

Lees ook: Tankstation in Veenendaal opeens aan doodlopende weg

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.