Raad van State akkoord met verhuizing tankstation Hedel

De Raad van State heeft groen licht gegeven voor de verhuizing van tankstation Ruisch BV in Hedel. Een omwonende had bezwaar gemaakt tegen de geplande verhuizing van de Uithovensestraat naar de Winkelseweg in Hedel. Dat blijkt uit stukken van de Raad van State.

De omwonende van de Winkelseweg had bezwaar aangetekend voor de wijziging van het bestemmingsplan, omdat de bewoner vreesde dat de komst van het tankstation ook zou betekenen dat er horeca en winkels bij zouden komen. Dit zou dan veel publiek trekken en mogelijk overlast veroorzaken.

Tankstation

Volgens de Raad van State is deze vrees echter ongegrond. Net als de gemeente Maasdriel is de Raad van State van mening dat het bestemmingsplan duidelijk genoeg is. In het bestemmingsplan staat dat een winkel alleen een ondergeschikte activiteit mag zijn voor het tankstation.

Het besluit van Raad van State betekent dat het bestemmingsplan nu onherroepelijk is. De exploitant van het betrokken tankstation kan nu de vergunningen aan gaan vragen.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Raad van State akkoord met verhuizing tankstation Hedel | TankPro.nl

Raad van State akkoord met verhuizing tankstation Hedel

De Raad van State heeft groen licht gegeven voor de verhuizing van tankstation Ruisch BV in Hedel. Een omwonende had bezwaar gemaakt tegen de geplande verhuizing van de Uithovensestraat naar de Winkelseweg in Hedel. Dat blijkt uit stukken van de Raad van State.

De omwonende van de Winkelseweg had bezwaar aangetekend voor de wijziging van het bestemmingsplan, omdat de bewoner vreesde dat de komst van het tankstation ook zou betekenen dat er horeca en winkels bij zouden komen. Dit zou dan veel publiek trekken en mogelijk overlast veroorzaken.

Tankstation

Volgens de Raad van State is deze vrees echter ongegrond. Net als de gemeente Maasdriel is de Raad van State van mening dat het bestemmingsplan duidelijk genoeg is. In het bestemmingsplan staat dat een winkel alleen een ondergeschikte activiteit mag zijn voor het tankstation.

Het besluit van Raad van State betekent dat het bestemmingsplan nu onherroepelijk is. De exploitant van het betrokken tankstation kan nu de vergunningen aan gaan vragen.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.