personeel, tankstation, servicemedewerker, tanken, pompbediende

Italiaanse tankstations staken voor het derde jaar op rij

Het is tegenwoordig een jaarlijks terugkerend fenomeen. Personeel van tankstations langs de snelwegen in Italië is weer eens in staking gegaan. Ze legden het werk dinsdagavond neer en willen pas vrijdagochtend weer aan het werk. Met de actie willen vakbonden de regering onder druk zetten op te treden tegen oliemaatschappijen en tankstations die in strijd met de cao werken en wetten niet nakomen.

Het is voor het derde jaar op rij dat de tankstations in Italië staken in de zomermaand juli. Steeds houden ze de regering verantwoordelijk voor dreigende werkloosheid en hoge belastingen. Het niet nakomen van de regels leidt volgens hen tot werkloosheid. Minister Flavio Zanonato van Economische Ontwikkeling wil met de vakbonden praten, maar de ontmoeting zal pas volgende week donderdag plaatshebben.

Tarieven brandstof

De Italiaanse tarieven voor brandstof behoren tot de hoogste in Europa. De prijs voor benzine bedraagt momenteel 1,836 euro per liter. De prijs voor diesel ligt op 1,739 euro per liter.

Toeristen die van of naar Italië rijden, moeten met een goedgevulde tank op weg gaan. Personeel van tankstations langs Italiaanse snelwegen staakt, dus brandstof is niet of heel moeilijk te krijgen, waarschuwt de ANWB.

Tanken

Mensen krijgen het advies te tanken, voor ze de grens overgaan naar Italië. Toeristen die al in het Zuid-Europese land verblijven, kunnen het beste tanken bij pompstations in de steden en langs provinciale wegen. Lange wachttijden zijn daarbij volgens de Duitse ANWB (ADAC) niet uitgesloten. Een beperkt aantal tankstations langs de snelwegen is open.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Italiaanse tankstations staken voor het derde jaar op rij | TankPro.nl
personeel, tankstation, servicemedewerker, tanken, pompbediende

Italiaanse tankstations staken voor het derde jaar op rij

Het is tegenwoordig een jaarlijks terugkerend fenomeen. Personeel van tankstations langs de snelwegen in Italië is weer eens in staking gegaan. Ze legden het werk dinsdagavond neer en willen pas vrijdagochtend weer aan het werk. Met de actie willen vakbonden de regering onder druk zetten op te treden tegen oliemaatschappijen en tankstations die in strijd met de cao werken en wetten niet nakomen.

Het is voor het derde jaar op rij dat de tankstations in Italië staken in de zomermaand juli. Steeds houden ze de regering verantwoordelijk voor dreigende werkloosheid en hoge belastingen. Het niet nakomen van de regels leidt volgens hen tot werkloosheid. Minister Flavio Zanonato van Economische Ontwikkeling wil met de vakbonden praten, maar de ontmoeting zal pas volgende week donderdag plaatshebben.

Tarieven brandstof

De Italiaanse tarieven voor brandstof behoren tot de hoogste in Europa. De prijs voor benzine bedraagt momenteel 1,836 euro per liter. De prijs voor diesel ligt op 1,739 euro per liter.

Toeristen die van of naar Italië rijden, moeten met een goedgevulde tank op weg gaan. Personeel van tankstations langs Italiaanse snelwegen staakt, dus brandstof is niet of heel moeilijk te krijgen, waarschuwt de ANWB.

Tanken

Mensen krijgen het advies te tanken, voor ze de grens overgaan naar Italië. Toeristen die al in het Zuid-Europese land verblijven, kunnen het beste tanken bij pompstations in de steden en langs provinciale wegen. Lange wachttijden zijn daarbij volgens de Duitse ANWB (ADAC) niet uitgesloten. Een beperkt aantal tankstations langs de snelwegen is open.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.