shell, hoofdkantoor, den haag

Shell opnieuw grootste bedrijf ter wereld gemeten naar omzet

Internationale oliemaatschappijen behoren nog steeds tot de grootste ondernemingen ter wereld. Het Brits-Nederlandse olieconcern Shell was vorig jaar opnieuw het grootste bedrijf ter wereld, gemeten naar omzet. De oliemaatschappij behaalde in 2012 een omzet van maar liefst 481,7 miljard dollar. Daarmee is het bedrijf lijstaanvoerder van de Fortune 500 van zakenblad Forbes.

De derde plaats werd ingenomen door het Amerikaanse oliebedrijf ExxonMobil met een omzet van 449,9 miljard dollar. Andere bedrijven in de top 10 zijn de Chinese oliebedrijven Sinopec en CNPC, het Britse BP en het Franse Total.

Winstgevendheid

De ranglijst van de 500 grootste bedrijven gemeten naar winstgevendheid werd wel door ExxonMobil aangevoerd. Het concern zette vorig jaar een winst in de boeken van 44,9 miljard dollar. Het Russische staatsgasconcern Gazprom was derde met een winst van 38,1 miljard dollar.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell opnieuw grootste bedrijf ter wereld gemeten naar omzet | TankPro.nl
shell, hoofdkantoor, den haag

Shell opnieuw grootste bedrijf ter wereld gemeten naar omzet

Internationale oliemaatschappijen behoren nog steeds tot de grootste ondernemingen ter wereld. Het Brits-Nederlandse olieconcern Shell was vorig jaar opnieuw het grootste bedrijf ter wereld, gemeten naar omzet. De oliemaatschappij behaalde in 2012 een omzet van maar liefst 481,7 miljard dollar. Daarmee is het bedrijf lijstaanvoerder van de Fortune 500 van zakenblad Forbes.

De derde plaats werd ingenomen door het Amerikaanse oliebedrijf ExxonMobil met een omzet van 449,9 miljard dollar. Andere bedrijven in de top 10 zijn de Chinese oliebedrijven Sinopec en CNPC, het Britse BP en het Franse Total.

Winstgevendheid

De ranglijst van de 500 grootste bedrijven gemeten naar winstgevendheid werd wel door ExxonMobil aangevoerd. Het concern zette vorig jaar een winst in de boeken van 44,9 miljard dollar. Het Russische staatsgasconcern Gazprom was derde met een winst van 38,1 miljard dollar.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.