tankstation, vlaggen, Shell, FuelSave

Nieuwe Landschapsverordening provincie Utrecht te streng

De nieuwe Landschapsverordening van de provincie Utrecht is veel te strikt en daar zijn tankstation-ondernemers de dupe van. Pomphouders langs de provinciale wegen in Utrecht krijgen de laatste tijd bezoek van de dienst handhaving, met het verzoek om vlaggenmasten, prijzenborden en reclame-uitingen te verwijderen, op straffe van een dwangsom. Daarom heeft branchevereniging Bovag een klacht van een individueel lid aangegrepen om de handhaving op de nieuwe verordening aan de kaak te stellen bij de provincie.

De branchevereniging wil met de provincie om tafel om te kijken hoe de Nieuwe Landschapsverordening zou kunnen worden aangepast, zodat bestaande tankstations hun rechten behouden.

Vergunning

De Nieuwe Landschapsverordening houdt in het kort in dat er op provinciaal niveau bekeken wordt hoe het landschap buiten de bebouwde kom kan worden beschermd. “Wat gisteren een vergunning kreeg, is vandaag niet meer toegestaan, ook al heeft de ondernemer toestemming uit het verleden op zak”, aldus algemeen directeur Koos Burgman in de brief.

“In het algemeen  merken wij dat ondernemers in de praktijk nogal worden overvallen door de strenge handhaving van de Provincie Utrecht. Mede door deze kwestie is onze aandacht getrokken en hebben wij ons meer verdiept in de Nieuwe Landschapsverordening.”

Ontheffing

“Daarbij valt het ons op dat de overgangsregeling alle bestaande ontheffingen na afloop van de overgangstermijn doet vervallen. Dit terwijl de Nieuwe Lanschapsverordening geen ruimte biedt om nog vrijstelling of ontheffing te krijgen voor wat men had”, aldus de Bovag-directeur.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe Landschapsverordening provincie Utrecht te streng | TankPro.nl
tankstation, vlaggen, Shell, FuelSave

Nieuwe Landschapsverordening provincie Utrecht te streng

De nieuwe Landschapsverordening van de provincie Utrecht is veel te strikt en daar zijn tankstation-ondernemers de dupe van. Pomphouders langs de provinciale wegen in Utrecht krijgen de laatste tijd bezoek van de dienst handhaving, met het verzoek om vlaggenmasten, prijzenborden en reclame-uitingen te verwijderen, op straffe van een dwangsom. Daarom heeft branchevereniging Bovag een klacht van een individueel lid aangegrepen om de handhaving op de nieuwe verordening aan de kaak te stellen bij de provincie.

De branchevereniging wil met de provincie om tafel om te kijken hoe de Nieuwe Landschapsverordening zou kunnen worden aangepast, zodat bestaande tankstations hun rechten behouden.

Vergunning

De Nieuwe Landschapsverordening houdt in het kort in dat er op provinciaal niveau bekeken wordt hoe het landschap buiten de bebouwde kom kan worden beschermd. “Wat gisteren een vergunning kreeg, is vandaag niet meer toegestaan, ook al heeft de ondernemer toestemming uit het verleden op zak”, aldus algemeen directeur Koos Burgman in de brief.

“In het algemeen  merken wij dat ondernemers in de praktijk nogal worden overvallen door de strenge handhaving van de Provincie Utrecht. Mede door deze kwestie is onze aandacht getrokken en hebben wij ons meer verdiept in de Nieuwe Landschapsverordening.”

Ontheffing

“Daarbij valt het ons op dat de overgangsregeling alle bestaande ontheffingen na afloop van de overgangstermijn doet vervallen. Dit terwijl de Nieuwe Lanschapsverordening geen ruimte biedt om nog vrijstelling of ontheffing te krijgen voor wat men had”, aldus de Bovag-directeur.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.