Erik de Vries, NOVE, voorzitter, oliehandel, tankstationbranche

NOVE: uitslag controle DCMR leidt niet tot nieuwe initiatieven

De uitslag van de controle van milieudienst DCMR is voor branchevereniging NOVE geen reden om nieuwe initiatieven te nemen. “Gelukkig is er in geen gevallen sprake geweest van een acuut gevaarlijke situatie”, zegt Eric de Vries, directeur NOVE. DCMR heeft vorig jaar alle circa 200 tankstations in de regio Rijnmond gecontroleerd. In het gedetailleerde rapport staat te lezen dat er 41 tankstations zonder overtreding zijn, bij 21 gevallen was er voor reden om sancties of een boete op te leggen. De overige tankstations waren grotendeels in orde.

NOVE gaat door met het reeds eerder ingezette beleid om de bij de NOVE-leden aangesloten tankstations het nut en noodzaak van de regels uit te leggen en te benadrukken, kondigt De Vries aan. “Bewustwording bij de leden en bij het personeel is volgens NOVE een heel belangrijke eerste schakel daarin. Ook ondersteunen wij leden desgevraagd bij de invulling van allerlei vraagstullen rondom wet-en regelgeving.”

Wet- en regelgeving

Dat aan de ene kant volledige naleving van wet- en regelgeving mogelijk is, blijkt uit de 41 tankstations die in het rapport ‘groen’ waren. Aan de andere kant laat ook het grote aantal geel gekenmerkte tankstations (tankstations waarbij de administratie niet 100% in orde was) zien dat voldoen aan de (vele)administratieve verplichtingen er nog wel eens bij inschiet.

De Vries: “Zeker in een tijd dat de concurrentie hoog is, moet duidelijk zijn dat goed onderhoud van installatie en kundig personeel hoort bij een goede bedrijfsvoering maar ook dat ‘papieren tijgers’ voorkomen moeten worden.”

Controle op controle

NOVE streeft bij de totstandkoming van wet en regelgeving, te focussen op het doel, namelijk op veilige en correcte wijze brandstof leveren aan de eindgebruiker, waarbij voorkomen moet worden dat er controle op controle moet plaatsvinden.

“Controles zijn belangrijk, waarbij de tankstationexploitant, externe inspectiebedrijven en het bevoegde gezag ieder een eigen rol en specialiteit hebben. We zijn hierover in continu overleg met bevoegde gezaghebbers”, aldus De Vries.

Lees ook: DCMR: administratie tankstations kan beter, veiligheid in orde

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NOVE: uitslag controle DCMR leidt niet tot nieuwe initiatieven | TankPro.nl
Erik de Vries, NOVE, voorzitter, oliehandel, tankstationbranche

NOVE: uitslag controle DCMR leidt niet tot nieuwe initiatieven

De uitslag van de controle van milieudienst DCMR is voor branchevereniging NOVE geen reden om nieuwe initiatieven te nemen. “Gelukkig is er in geen gevallen sprake geweest van een acuut gevaarlijke situatie”, zegt Eric de Vries, directeur NOVE. DCMR heeft vorig jaar alle circa 200 tankstations in de regio Rijnmond gecontroleerd. In het gedetailleerde rapport staat te lezen dat er 41 tankstations zonder overtreding zijn, bij 21 gevallen was er voor reden om sancties of een boete op te leggen. De overige tankstations waren grotendeels in orde.

NOVE gaat door met het reeds eerder ingezette beleid om de bij de NOVE-leden aangesloten tankstations het nut en noodzaak van de regels uit te leggen en te benadrukken, kondigt De Vries aan. “Bewustwording bij de leden en bij het personeel is volgens NOVE een heel belangrijke eerste schakel daarin. Ook ondersteunen wij leden desgevraagd bij de invulling van allerlei vraagstullen rondom wet-en regelgeving.”

Wet- en regelgeving

Dat aan de ene kant volledige naleving van wet- en regelgeving mogelijk is, blijkt uit de 41 tankstations die in het rapport ‘groen’ waren. Aan de andere kant laat ook het grote aantal geel gekenmerkte tankstations (tankstations waarbij de administratie niet 100% in orde was) zien dat voldoen aan de (vele)administratieve verplichtingen er nog wel eens bij inschiet.

De Vries: “Zeker in een tijd dat de concurrentie hoog is, moet duidelijk zijn dat goed onderhoud van installatie en kundig personeel hoort bij een goede bedrijfsvoering maar ook dat ‘papieren tijgers’ voorkomen moeten worden.”

Controle op controle

NOVE streeft bij de totstandkoming van wet en regelgeving, te focussen op het doel, namelijk op veilige en correcte wijze brandstof leveren aan de eindgebruiker, waarbij voorkomen moet worden dat er controle op controle moet plaatsvinden.

“Controles zijn belangrijk, waarbij de tankstationexploitant, externe inspectiebedrijven en het bevoegde gezag ieder een eigen rol en specialiteit hebben. We zijn hierover in continu overleg met bevoegde gezaghebbers”, aldus De Vries.

Lees ook: DCMR: administratie tankstations kan beter, veiligheid in orde

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.