Peter Goedvolk, Argos

Peter Goedvolk treedt af als CEO Argos en wordt commissaris

Peter Goedvolk, CEO van Argos Group, heeft besloten zijn rol als directievoorzitter te verruilen voor de rol van commissaris bij de onderneming. Het aftreden staat los van de gesprekken met Sistema, zegt woordvoerder Jan Dirks. “De gesprekken met de Russen zijn nog steeds gaande. Wanneer een eventuele deal rond is, daar kan ik geen uitspraak over doen. Zolang er geen overeenstemming is, vaart Argos haar eigen koers.”

De strategie van Argos om uit te groeien tot een veelzijdige West-Europese energiespeler blijft onverminderd van kracht, vertelt Goedvolk. “Vanzelfsprekend zal ik hieraan blijven bijdragen. We verwachten mijn opvolger op korte termijn te presenteren.”

Russen

De Russen zijn al geruime tijd in gesprek met Argos over een overname. Deze gesprekken staan echter onder druk. De Russen deden onlangs openlijk uitspraken over een lager bedrag dan in eerste instantie de bedoeling was. Met de overname van Argos zou Sistema een belangrijk afzetkanaal voor olieproducten in West-Europa bemachtigen. Argos heeft al geruime tijd gezegd dat de deal ‘binnen enkele weken rond zou zijn’. Maar meldt nu echter geen zicht te hebben op het moment van een eventueel definitief worden van de deal.

Mochten de Russen Argos overnemen, willen zij uiteraard een beslissende stem hebben in wie er aan het roer staat. Maar zonder deal, bepalen de huidige aandeelhouders van Argos over de opvolging van Goedvolk. De aandeelhouders van Argos zijn oprichter Peter Goedvolk, bouwondernemer Dik Wessels via zijn investeringsmaatschappij Reggeborgh en  investeringsmaatschappij Atlas Invest van Marcel van Poecke, die groot werd met het voormalige oliebedrijf Petroplus. Via een stichting zou het personeel ook een klein deel in handen hebben.

Aanblijven

In eerdere berichten meldde Argos dat Goedvolk aan zou blijven na een eventuele deal met Systema. Van dat plan stapt Argos nu dus af. “De afgelopen periode was bijzonder intensief”, licht Goedvolk toe. Twee jaar terug heeft de onderneming onder zijn leiding de fusie tussen North Sea Group en Argos Oil aangekondigd.

“We hebben in de tussenliggende tijd  de twee organisaties succesvol omgevormd  tot één nieuwe onderneming die nu klaar is voor verdere groei. De tijd is rijp om een minder operationele rol binnen Argos te vervullen. Ik ga me de komende tijd meer concentreren op mijn aandeelhouderschappen en bijbehorende commissariaten”, aldus Goedvolk.

Oliemarkt

Argos is de grootste, onafhankelijke speler (niet beursgenoteerd of staatsgelieerd) op de West-Europese olie- en energiemarkt. Het bedrijf heeft een jaaromzet van meer dan € 16 miljard en is actief in alle downstream geledingen van de olie- en brandstof gerelateerde bedrijfskolom. De ruim 700 medewerkers zijn wereldwijd werkzaam in meer dan 10 landen.

Het was eigenlijk de  bedoeling dat de deal met Sistem vorige maand rondgemaakt zou worden tijdens het bezoek van Poetin aan Nederland. Voorzitter-eigenaar van Sistema Vladimir Yevtushenkov maakte deel uit van de meereizende zakelijke delegatie uit Rusland. De ondertekening bleef echter uit, omdat er nog geen overeenstemming was.

Bart Pals

Lees ook: Argos ontkent onenigheid, deal met Sistema gaat gewoon door

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Peter Goedvolk treedt af als CEO Argos en wordt commissaris | TankPro.nl
Peter Goedvolk, Argos

Peter Goedvolk treedt af als CEO Argos en wordt commissaris

Peter Goedvolk, CEO van Argos Group, heeft besloten zijn rol als directievoorzitter te verruilen voor de rol van commissaris bij de onderneming. Het aftreden staat los van de gesprekken met Sistema, zegt woordvoerder Jan Dirks. “De gesprekken met de Russen zijn nog steeds gaande. Wanneer een eventuele deal rond is, daar kan ik geen uitspraak over doen. Zolang er geen overeenstemming is, vaart Argos haar eigen koers.”

De strategie van Argos om uit te groeien tot een veelzijdige West-Europese energiespeler blijft onverminderd van kracht, vertelt Goedvolk. “Vanzelfsprekend zal ik hieraan blijven bijdragen. We verwachten mijn opvolger op korte termijn te presenteren.”

Russen

De Russen zijn al geruime tijd in gesprek met Argos over een overname. Deze gesprekken staan echter onder druk. De Russen deden onlangs openlijk uitspraken over een lager bedrag dan in eerste instantie de bedoeling was. Met de overname van Argos zou Sistema een belangrijk afzetkanaal voor olieproducten in West-Europa bemachtigen. Argos heeft al geruime tijd gezegd dat de deal ‘binnen enkele weken rond zou zijn’. Maar meldt nu echter geen zicht te hebben op het moment van een eventueel definitief worden van de deal.

Mochten de Russen Argos overnemen, willen zij uiteraard een beslissende stem hebben in wie er aan het roer staat. Maar zonder deal, bepalen de huidige aandeelhouders van Argos over de opvolging van Goedvolk. De aandeelhouders van Argos zijn oprichter Peter Goedvolk, bouwondernemer Dik Wessels via zijn investeringsmaatschappij Reggeborgh en  investeringsmaatschappij Atlas Invest van Marcel van Poecke, die groot werd met het voormalige oliebedrijf Petroplus. Via een stichting zou het personeel ook een klein deel in handen hebben.

Aanblijven

In eerdere berichten meldde Argos dat Goedvolk aan zou blijven na een eventuele deal met Systema. Van dat plan stapt Argos nu dus af. “De afgelopen periode was bijzonder intensief”, licht Goedvolk toe. Twee jaar terug heeft de onderneming onder zijn leiding de fusie tussen North Sea Group en Argos Oil aangekondigd.

“We hebben in de tussenliggende tijd  de twee organisaties succesvol omgevormd  tot één nieuwe onderneming die nu klaar is voor verdere groei. De tijd is rijp om een minder operationele rol binnen Argos te vervullen. Ik ga me de komende tijd meer concentreren op mijn aandeelhouderschappen en bijbehorende commissariaten”, aldus Goedvolk.

Oliemarkt

Argos is de grootste, onafhankelijke speler (niet beursgenoteerd of staatsgelieerd) op de West-Europese olie- en energiemarkt. Het bedrijf heeft een jaaromzet van meer dan € 16 miljard en is actief in alle downstream geledingen van de olie- en brandstof gerelateerde bedrijfskolom. De ruim 700 medewerkers zijn wereldwijd werkzaam in meer dan 10 landen.

Het was eigenlijk de  bedoeling dat de deal met Sistem vorige maand rondgemaakt zou worden tijdens het bezoek van Poetin aan Nederland. Voorzitter-eigenaar van Sistema Vladimir Yevtushenkov maakte deel uit van de meereizende zakelijke delegatie uit Rusland. De ondertekening bleef echter uit, omdat er nog geen overeenstemming was.

Bart Pals

Lees ook: Argos ontkent onenigheid, deal met Sistema gaat gewoon door

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.