Argos hoofdkantoor

Argos neemt Franse branchegenoot over

Argos hoofdkantoor

Argos Energies neemt de Franse oliehandelaar Wallach énergies over. Daarover zijn beide bedrijven het eens geworden. Argos ziet Wallach als een goede aanvulling op de eigen, bestaande activiteiten in Frankrijk. Thierry Muller, nu nog directeur van Wallach, wordt de nieuwe directeur van Argos France.

Wallach heeft vestigingen in Mulhouse en Straatsburg en richt zich met de wholesale-activiteiten (zo’n 550.000 m3) vooral op de Elzas. In Mulhouse heeft de onderneming een eigen terminal met een capaciteit van 8.000 m3. Daarnaast heeft Wallach een aandeel van 5,3 procent in de EPM terminal van 42.000 m3 in Mulhouse. Beide terminals worden met binnenvaartschepen beleverd. Daarmee sluit de nieuwe aanwinst volgens Argos goed aan bij de activiteiten in Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen.

Schaalvergroting

Topman Peter Goedvolk van Argos ziet Wallach als een mooie uitbreiding van de activiteiten van Argos in Frankrijk. “Door de schaalvergroting en de verwachte synergie door de integratie van Wallach en Argos France zien we een duidelijk opwaarts groeipotentieel en een verder verfijning van het logistieke Argos-netwerk in Europa.”

Er is geen overnamebedrag bekend gemaakt.

Oliemaatschappij Argos is twee jaar geleden ontstaan uit een fusie tussen Argos Oil en North Sea Group. Het bedrijf telt 800 medewerkers en is goed voor een jaarlijkse omzet van 14 miljard dollar.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.