Lukoil Express, tankstation, onbemand

LUKOIL opent eerste onbemande tankstations onder eigen vlag

Lukoil Express, tankstation, onbemand

LUKOIL opent deze week in Limburg officieel zijn eerste onbemande tankstations onder de formulenaam Lukoil Express. Daarmee heeft Nederland een wereldprimeur. Met wereldwijd circa 6.000 tankstations opent LUKOIL voor het eerst onder het eigen merk onbemande tankstations. Tevens bezegelt de opening van de eerste LUKOIL Express-stations in Nederland de voltooiing van de overname en rebranding van de 46 tankstations die de Russische oliemaatschappij in 2012 van het SmeetsGeelen netwerk overnam.

Ter gelegenheid van deze primeur biedt LUKOIL consumenten gedurende drie weken een flinke korting van minimaal 16 cent bij iedere tankbeurt op één van de nieuwe LUKOIL Express-tankstations.

Tankstation-netwerk

Bulat Subaev, Managing Director LUKOIL CEEB: “We zijn zeer trots op de introductie van LUKOIL Express in Nederland, een unicum binnen het wereldwijde LUKOIL-tankstation-netwerk. Met deze onbemande stations, uiteraard te herkennen aan onze rood-witte huiskleuren, bieden we de Nederlandse consument nog meer keuze, naast onze bestaande tankstations met ‘full option’-shops.”

“Voor beide formules geldt dat we kwaliteitsbrandstof bieden tegen de beste prijs in de omgeving. Dagelijks worden de prijzen van de concurrentie nauwlettend gescreend en daar waar nodig de prijzen op het LUKOIL-station aangepast.”

Overname

De officiële opening van onze eerste onbemande tankstations onder de LUKOIL vlag markeert tevens de voltooiing van de overname en rebranding van de vorig jaar overgenomen 46 tankstations van het SmeetsGeelen-netwerk. Subaev: “Hiermee hebben we een gezonde basis gelegd voor verdere expansie in Nederland.’’

Ter viering van de primeur van onbemande tankstations in Nederland biedt LUKOIL de consument gedurende drie weken een korting van 16 cent per liter brandstof bij elke tankbeurt. Deze korting komt bovenop de reeds scherpgeprijsde LUKOIL-tarieven aan de pomp en is geldig op benzine, diesel en LPG.

Openingsactie

De openingsactie loopt tot van dinsdag 14 mei tot en met dinsdag 4 juni en geldt op alle tien de LUKOIL Express-stations, gelegen in Baexem, Best, Eijsden, Nieuwstraat Kerkrade, Maasbracht, Beatrixhaven Maastricht (alleen op Benzine), Belfort Maastricht, Caberg Maastricht, Oranjeplein Maastricht en Schinveld.

De intrede van LUKOIL op de Nederlandse tankstationmarkt in 2012 past binnen de mondiale expansiestrategie die LUKOIL tot één van de grootste oliemaatschappijen ter wereld heeft gemaakt. Na de verwerving van een participatie van 45% in Zeeland Refinery in Vlissingen in 2009, bereikte LUKOIL in april 2012 overeenstemming over de overname van het SmeetsGeelen-tankstationnetwerk.

Groei Nederlandse markt

Met de 46 verworven tankstations in Nederland, met name gevestigd in de provincie Limburg, bouwt LUKOIL zijn aanwezigheid op de Benelux-markt verder uit en creëert de onderneming kansen voor verdere groei op de Nederlandse markt.

LUKOIL is in november 1991 opgericht in de vorm van een staatsoliebedrijf in de voormalige Sovjet-Unie. LUKOIL is de afkorting van LangepasUraiKogalymneft, een samentrekking van de drie olie- en gasbedrijven van West-Siberië: Langepasneftegaz in Langepas, Oerajneftegaz in Uraj en Kogalymneftegaz in Kogalym.

Aandelen

In 1992 is LUKOIL geprivatiseerd en verschijnen de eerste aandelen op de financiële markten. In 2000 start LUKOIL zijn wereldwijde expansie met de overname van het Amerikaanse oliebedrijf Getty Oil en vanaf 2003 worden de Getty Oil benzinestations in de VS omgedoopt tot LUKOIL.

Begin 2004 neemt LUKOIL 779 Mobil-benzinestations van ConocoPhillips over in New Jersey en Pennsylvania (USA). Op 1 juni 2007 neemt LUKOIL 376 Jet bezinestations over van ConocoPhillips in zeven verschillende landen: België, Luxemburg, Finland, Tsjechië, Hongarije, Polen en Slowakije.

West-Europa

In 2008 worden al deze stations tot LUKOIL-stations omgebouwd. Ook na 2008 zet LUKOIL haar expansie in West-Europa voortdurend verder: een participatie in de ERG-raffinaderij in Italië; de overname in Turkije van een netwerk van 700 stations en in september 2009 een participatie van 45% in Zeeland Refinery.

In 2012 kiest LUKOIL kiest resoluut voor het pad van de versnelde groei. Het versnelt zijn expansiestrategie in de Benelux met de overname van 8 Waalse stations van de NGM Groep en 59 stations van de Verolma Groep. Met deze laatste overname betreedt LUKOIL de Nederlandse markt.

Olie- en gasbedrijf

LUKOIL is een van de grootste verticaal geïntegreerde olie- en gasbedrijven ter wereld en heeft een notering aan de Londen Stock Exchange. Alle activiteiten die te maken hebben met gas en olie zijn verenigd in één groep en onder één directie. De belangrijkste activiteiten zijn de exploitatie, productie, raffinering, logistiek en verkoop van de olieproducten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.