Han van Wijk, Shell, Ingen, tankstation, ondernemer

Verbeter uitstraling van tankstation door verlichting

Uitstraling van een tankstation is heel belangrijk om voorbijgangers en lokale automobilisten als klant te winnen. De juiste verlichting en een mooi prijsbord tellen daarbij mee. “Mijn oude TL-verlichting in het prijsbord viel niet meer op. Ook gingen de rollen vaak kapot. Daarom zijn wij overgestapt een LED-prijzendisplay en ook LED-verlichting in de luifel”, vertelt Han van Wijk van het Shell-tankstation in Ingen.

“Hij is erg tevreden met het LED-display. “Die rollen die ik vroeger had, waren heel gevoelig voor vuil. Een spin kon ervoor zorgen dat hij het niet meer deed. Nu heb ik helemaal geen onderhoud meer”, zegt Van Wijk. Een ander voordeel is dat hij nu niet meer buiten met een kastje de prijs hoeft aan te passen. “Daar was ik wel een kwartier mee bezig. Nu kan ik het gewoon draadloos vanaf binnen doen.”

Marketing

Een uitgave voor een prijsbord is marketing. Dat verdien je als tankstation-ondernemer met de minimale marges van deze tijd niet direct op korte termijn terug via hogere marges. “Daarom heb ik niet een volledig nieuw bord gekocht, maar gewoon de rollen vervangen door LED”, vertelt Van Wijk. “Dat ziet er heel netjes uit en de investering valt mee.”

Van Wijk heeft ook de nachtverlichting aangepakt op zijn station. “Vroeger werkte ik nog met gewone lampen. Toen ging ‘s avonds bijna alles uit, ik liet er twee branden.”, vertelt Van Wijk. “Met de huidige LED-lampen kan ik alle 8 lampen gewoon aanlaten. Die zijn veel zuiniger in energieverbruik en dimmen automatisch terug als er geen klanten zijn. De uitstraling van het station is op die manier ‘s nachts enorm verbeterd. Ook heb ik de luifel laten opvullen.”

Voorterrein

Het heldere witte licht van de LED-verlichting van Bever Innovations maakt van het voorterrein een veilige, schone en uitnodigende omgeving voor klanten. Vergeleken met metaal halide verlichting, besparen tankstation-ondernemers tot wel 90% aan energiekosten. Dat komt omdat de Luci Series automatisch en vloeiend van vol naar gedimd vermogen gaat wanneer er geen activiteit wordt waargenomen

Het klantenbestand van het tankstation van Van Wijk bestaat voor 50% uit passanten en 50% uit lokale mensen. Het tankstation bestaat uit een shop, Washtec-carwash en wasboxen. “De strenge winter was niet echt goed voor onze omzet in de wasstraat. Maar nu de zon weer schijnt gaat het erg goed. Verder hebben we gelukkig geen last van de daling in tabaksverkopen”, vertelt Van Wijk. “Al merken we wel net als iedereen een daling in de brandstofverkoop.”

Familiebedrijf

Shell van Wijk in Ingen is een traditioneel familiebedrijf. Han Van Wijk en zijn zus Liane van Wijk hebben het tankstation tien jaar geleden overgenomen van hun ouders. Die waren het 40 jaar geleden gestart. Ze staan nog dagelijks zelf achter de kassa in de shop. Zijn zus doet de administratie. Verder hebben ze nog wat parttimers in dienst voor achter de balie. Broer en zus Van Wijk kennen bijna al hun klanten persoonlijk: “We werken hier nog iedere dag met veel plezier.”

Bart Pals

Shell van Wijk, tankstation, Ingen

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verbeter uitstraling van tankstation door verlichting | TankPro.nl
Han van Wijk, Shell, Ingen, tankstation, ondernemer

Verbeter uitstraling van tankstation door verlichting

Uitstraling van een tankstation is heel belangrijk om voorbijgangers en lokale automobilisten als klant te winnen. De juiste verlichting en een mooi prijsbord tellen daarbij mee. “Mijn oude TL-verlichting in het prijsbord viel niet meer op. Ook gingen de rollen vaak kapot. Daarom zijn wij overgestapt een LED-prijzendisplay en ook LED-verlichting in de luifel”, vertelt Han van Wijk van het Shell-tankstation in Ingen.

“Hij is erg tevreden met het LED-display. “Die rollen die ik vroeger had, waren heel gevoelig voor vuil. Een spin kon ervoor zorgen dat hij het niet meer deed. Nu heb ik helemaal geen onderhoud meer”, zegt Van Wijk. Een ander voordeel is dat hij nu niet meer buiten met een kastje de prijs hoeft aan te passen. “Daar was ik wel een kwartier mee bezig. Nu kan ik het gewoon draadloos vanaf binnen doen.”

Marketing

Een uitgave voor een prijsbord is marketing. Dat verdien je als tankstation-ondernemer met de minimale marges van deze tijd niet direct op korte termijn terug via hogere marges. “Daarom heb ik niet een volledig nieuw bord gekocht, maar gewoon de rollen vervangen door LED”, vertelt Van Wijk. “Dat ziet er heel netjes uit en de investering valt mee.”

Van Wijk heeft ook de nachtverlichting aangepakt op zijn station. “Vroeger werkte ik nog met gewone lampen. Toen ging ‘s avonds bijna alles uit, ik liet er twee branden.”, vertelt Van Wijk. “Met de huidige LED-lampen kan ik alle 8 lampen gewoon aanlaten. Die zijn veel zuiniger in energieverbruik en dimmen automatisch terug als er geen klanten zijn. De uitstraling van het station is op die manier ‘s nachts enorm verbeterd. Ook heb ik de luifel laten opvullen.”

Voorterrein

Het heldere witte licht van de LED-verlichting van Bever Innovations maakt van het voorterrein een veilige, schone en uitnodigende omgeving voor klanten. Vergeleken met metaal halide verlichting, besparen tankstation-ondernemers tot wel 90% aan energiekosten. Dat komt omdat de Luci Series automatisch en vloeiend van vol naar gedimd vermogen gaat wanneer er geen activiteit wordt waargenomen

Het klantenbestand van het tankstation van Van Wijk bestaat voor 50% uit passanten en 50% uit lokale mensen. Het tankstation bestaat uit een shop, Washtec-carwash en wasboxen. “De strenge winter was niet echt goed voor onze omzet in de wasstraat. Maar nu de zon weer schijnt gaat het erg goed. Verder hebben we gelukkig geen last van de daling in tabaksverkopen”, vertelt Van Wijk. “Al merken we wel net als iedereen een daling in de brandstofverkoop.”

Familiebedrijf

Shell van Wijk in Ingen is een traditioneel familiebedrijf. Han Van Wijk en zijn zus Liane van Wijk hebben het tankstation tien jaar geleden overgenomen van hun ouders. Die waren het 40 jaar geleden gestart. Ze staan nog dagelijks zelf achter de kassa in de shop. Zijn zus doet de administratie. Verder hebben ze nog wat parttimers in dienst voor achter de balie. Broer en zus Van Wijk kennen bijna al hun klanten persoonlijk: “We werken hier nog iedere dag met veel plezier.”

Bart Pals

Shell van Wijk, tankstation, Ingen

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.