Tankstation, De Klomp, Veenendaal, Google Street View

Tankstation in Veenendaal opeens aan doodlopende weg

Tankstation, De Klomp, Veenendaal, Google Street View

Het tankstation De Klomp in Veenendaal is fors gedupeerd omdat de tunnel onder de rijksweg A12 voor autoverkeer is afgesloten. Hierdoor ligt het tankstation opeens aan een doodlopende weg, wat een flink aantal dagelijkse klanten kost. Een planschadevergoeding en medewerking bij een mogelijke verhuizing van het tankstation lijkt op zijn plaats. Maar de gemeente denkt daar anders over en vindt dat de rechter er maar moet over oordelen.

Bij het tankstation zijn 800 handtekeningen verzameld tegen de afsluiting van de tunnel. Een tankstation hoort immers niet aan een dood­lopende weg, zegt eigenares Linda de Pater. “We zitten nu niet meer aan een doorgaande route, ik zie op deze plek geen toekomst voor ons bedrijf”, vertelt ze tegen het Reformatorisch Dagblad.

Tankstation

Het tankstation is gevestigd aan de Veenendaalseweg tussen Veenendaal en inte­rcitystation Veenendaal-
De Klomp. Auto’s mogen niet meer door de tunnel rijden sinds de nieuwe rondweg bij De Klomp in gebruik is genomen als directe verbinding tussen de A12 bij Veenendaal-Oost en het station. Voor lijnbussen, landbouwvoertuigen, langzaam verkeer en hulpdiensten is de tunnel wel geopend.

De tunnel is volgens de gemeente Ede vooral afgesloten om auto’s uit De Klomp te weren. De verkeersveiligheid en de leefbaarheid in het dorp zouden zijn verbeterd, nu het doorgaande autoverkeer niet meer dwars door De Klomp rijdt. Over de Veenendaalseweg kwamen dagelijks zo’n 11.000 auto’s, waarvan 80 procent doorgaand verkeer was.

Tankstation

Al in 2004 sprak de gemeente met de inwoners van De Klomp over afsluiting van de Veenendaalseweg. Ongeveer driekwart van hen was het daarmee eens. Het tankstation is hierdoor echter wel zwaar gedupeerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Tankstation in Veenendaal opeens aan doodlopende weg”

Aa Bhomer|09.05.13|17:27

hoe moet ik nu mijn pakjes daar bezorgen????

Aa Bhomer|09.05.13|17:45

hoe moet ik nu mijn pakjes daar bezorgen???

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.