CNG Net, Zaltbommel, tankstation, opening, aardgas, groengas

Eerste CNG-tankstation in Zaltbommel geopend

Het eerste CNG-tankstation van CNG Net in Zaltbommel is deze week geopend. Dit nieuwe duurzame en schone tankstation, gebouwd door Ballast Nedam IPM, bevindt zich aan het Van Voordenpark 23 in Zaltbommel onder de luifel van Tamoil. De officiële opening werd verricht door Ton van Balken, wethouder van onder andere milieu van de gemeente Zaltbommel. Hij tankte een auto van Willemsen de Koning. Deze taxiondernemer voert met ruim 240 aardgasvoertuigen de Regiotaxi Gelderland uit.

Aan de officiële openinghandeling ging een paneldiscussie vooraf waar Lilian Oskamp van CNG Net het spits afbeet. CNG Net is de exploitant van het CNG-tankstation in o.a. Zaltbommel. “Zaltbommel is een mooie aanvulling in ons netwerk van CNG Net-tankstations dat nu 53 stations telt en is tevens een tanklocatie uit een netwerk van elf CNG Net-tankstations in Gelderland die ervoor zorgen dat taxiondernemer Willemsen de Koning, die de ‘Regiotaxi Gelderland’ uitvoert, Groengas kan tanken.”

Groengas

Willemsen de Koning verzorgt in diverse gebieden van Nederland de regiotaxi en maakt sinds januari 2013 gebruik van Groengas. Sascha van de Vlag van Willemsen de Koning: “De eerste chauffeurs hebben al gebruik mogen maken van het tankstation in Zaltbommel en zijn hier nu al zeer tevreden over. Met de komst van CNG-tankstation Zaltbommel sluiten we het vierkantje waar de chauffeurs in regio Rivierenland Groengas kunnen tanken.“

Wethouder Ton van Balken benadrukte in de paneldiscussie: “Zaltbommel streeft er naar een klimaatneutrale gemeente te worden. Groengas levert daar een prima bijdrage aan. Hopelijk is het tankstation voor onder andere de bedrijven in de Bommelerwaard een stimulans om over te gaan op Groengas”.

Tamoil

De kernwaarden van Tamoil Nederland in het kader van haar strategisch beleid zijn maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid, innovatie, veiligheid en milieu. “Als het gaat om duurzaamheid en  beperking van CO2 emissie hoort een CNG installatie op het Tamoil tankstation in Zaltbommel”, aldus Peter Etman van Tamoil Nederland B.V.

CNG tanken is ruim 40% voordeliger dan diesel en zorgt ervoor dat de automobilist schoon en verantwoord mobiel blijft zoals hij dat gewend is. Een CNG auto stoot 20% minder CO2 uit en zelfs 95% minder stikstofoxide (NOx). Daarnaast zijn andere schadelijke stoffen zoals: roet en fijn stof verleden tijd. Bij het CNG Net-tankstation in Zaltbommel kan 24/7 CNG worden getankt.

CNG-tankstations

CNG Net exploiteert CNG-tankstations en is de grootste leverancier van Groengas aan het wegverkeer in Nederland. De komende jaren zal CNG Net volledig overgaan op het leveren van Groengas. Groengas ontstaat bij vergisting van groente-, fruit- en tuinafval, slib en mest. Groengas wordt  duurzaam geproduceerd uit reststromen die al eerder CO2 uit de lucht hebben opgenomen. Rijden op Groengas is daarom nagenoeg klimaatneutraal.

Het geproduceerde Groengas wordt direct in het aardgasnetwerk geïnjecteerd zodat het beschikbaar komt op de tankstations van CNG Net. Transport over de weg is dan niet nodig. Niet voor niets wordt Groengas daarom als de meest duurzame brandstof voor de komende jaren gezien.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste CNG-tankstation in Zaltbommel geopend | TankPro.nl
CNG Net, Zaltbommel, tankstation, opening, aardgas, groengas

Eerste CNG-tankstation in Zaltbommel geopend

Het eerste CNG-tankstation van CNG Net in Zaltbommel is deze week geopend. Dit nieuwe duurzame en schone tankstation, gebouwd door Ballast Nedam IPM, bevindt zich aan het Van Voordenpark 23 in Zaltbommel onder de luifel van Tamoil. De officiële opening werd verricht door Ton van Balken, wethouder van onder andere milieu van de gemeente Zaltbommel. Hij tankte een auto van Willemsen de Koning. Deze taxiondernemer voert met ruim 240 aardgasvoertuigen de Regiotaxi Gelderland uit.

Aan de officiële openinghandeling ging een paneldiscussie vooraf waar Lilian Oskamp van CNG Net het spits afbeet. CNG Net is de exploitant van het CNG-tankstation in o.a. Zaltbommel. “Zaltbommel is een mooie aanvulling in ons netwerk van CNG Net-tankstations dat nu 53 stations telt en is tevens een tanklocatie uit een netwerk van elf CNG Net-tankstations in Gelderland die ervoor zorgen dat taxiondernemer Willemsen de Koning, die de ‘Regiotaxi Gelderland’ uitvoert, Groengas kan tanken.”

Groengas

Willemsen de Koning verzorgt in diverse gebieden van Nederland de regiotaxi en maakt sinds januari 2013 gebruik van Groengas. Sascha van de Vlag van Willemsen de Koning: “De eerste chauffeurs hebben al gebruik mogen maken van het tankstation in Zaltbommel en zijn hier nu al zeer tevreden over. Met de komst van CNG-tankstation Zaltbommel sluiten we het vierkantje waar de chauffeurs in regio Rivierenland Groengas kunnen tanken.“

Wethouder Ton van Balken benadrukte in de paneldiscussie: “Zaltbommel streeft er naar een klimaatneutrale gemeente te worden. Groengas levert daar een prima bijdrage aan. Hopelijk is het tankstation voor onder andere de bedrijven in de Bommelerwaard een stimulans om over te gaan op Groengas”.

Tamoil

De kernwaarden van Tamoil Nederland in het kader van haar strategisch beleid zijn maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid, innovatie, veiligheid en milieu. “Als het gaat om duurzaamheid en  beperking van CO2 emissie hoort een CNG installatie op het Tamoil tankstation in Zaltbommel”, aldus Peter Etman van Tamoil Nederland B.V.

CNG tanken is ruim 40% voordeliger dan diesel en zorgt ervoor dat de automobilist schoon en verantwoord mobiel blijft zoals hij dat gewend is. Een CNG auto stoot 20% minder CO2 uit en zelfs 95% minder stikstofoxide (NOx). Daarnaast zijn andere schadelijke stoffen zoals: roet en fijn stof verleden tijd. Bij het CNG Net-tankstation in Zaltbommel kan 24/7 CNG worden getankt.

CNG-tankstations

CNG Net exploiteert CNG-tankstations en is de grootste leverancier van Groengas aan het wegverkeer in Nederland. De komende jaren zal CNG Net volledig overgaan op het leveren van Groengas. Groengas ontstaat bij vergisting van groente-, fruit- en tuinafval, slib en mest. Groengas wordt  duurzaam geproduceerd uit reststromen die al eerder CO2 uit de lucht hebben opgenomen. Rijden op Groengas is daarom nagenoeg klimaatneutraal.

Het geproduceerde Groengas wordt direct in het aardgasnetwerk geïnjecteerd zodat het beschikbaar komt op de tankstations van CNG Net. Transport over de weg is dan niet nodig. Niet voor niets wordt Groengas daarom als de meest duurzame brandstof voor de komende jaren gezien.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.