Tamoil Ridderkerk

Tamoil Nederland neemt alle 50 tankstations van HaCe over

Tamoil kantoor Ridderkerk

Tamoil Nederland B.V. heeft overeenstemming bereikt met de aandeelhouder van Handel Centrale “HaCe” B.V. (Allesco) over een beoogde overname van alle HaCe-activiteiten. “De overname is in lijn met het strategisch plan van Tamoil om haar marktpositie in Nederland de komende jaren verder te versterken en haar diensten verder uit te breiden” aldus Peter Etman, directeur van Tamoil Nederland.

Tamoil vergroot met deze overname het aantal tankstations in Nederland van 170 naar ruim 220 waardoor haar marktaandeel in aantallen tankstations stijgt naar 5%. De NMa moet nog wel haar goedkeuring aan de transactie verlenen.

Netwerk

Het HaCe netwerk bestaat uit een vijftigtal tankstations in het noorden en noord-oosten van Nederland en een brandstofdepot in Groningen. Het merendeel van de tankstations wordt geëxploiteerd onder de Esso vlag. Vooralsnog zal Tamoil niet overgaan tot een volledige omkleuring van het netwerk.

Handel Centrale “HaCe” met haar hoofdkantoor in Groningen heeft ca. 80 werknemers en een jaaromzet van ongeveer € 90 mio. Hoeveel Tamoil betaalt voor de overname, is niet bekend gemaakt.

Tamoil

Tamoil Nederland wil binnen vijf jaar groeien naar 300 tankstations in Nederland. Dat is bijna een verdubbeling van het huidige aantal tankstations in Nederland. De oliemaatschappij nam onlangs nog 15 tankstations van de Kolen Groep in Bladel over. In Europa telt Tamoil zo’n 3000 tankstations.

Echt grote clusters tankstations zijn niet interessant voor Etman. “Wij zijn niet in staat om in 1 keer een groep van 200 tankstations over te nemen. Liever richtten we ons op familiebedrijven tot 60 of 70 tankstations. Maar vele kleine maken ook 1 grote. We hebben in ieder geval het pad uitgezet om binnen vijf jaar naar 300 tankstations te groeien.”

Lees ook: Tamoil wil groeien naar 300 tankstations in Nederland

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.