benzinediefstal, doorrijder, tankstation

Tankenzonderbetalen.nl wordt overgenomen door KLPD

De website tankenzonderbetalen.nl wordt geïntegreerd in het normale aangifte-systeem van de KLPD. Vorig jaar dreigde initiatiefnemer Openbaar Ministerie nog volledig te stoppen met het aangiftesysteem voor doorrijders. De branchepartijen in de tankstationsector hebben dit tegen weten te houden. Inmiddels is het systeem overgedragen aan de KLPD.

“Dit is een erg goede ontwikkeling. Omdat de politie er nu bovenop zit in plaats van het OM, kan er indien nodig direct actie ondernomen worden bij problemen”, licht Frits Bakker, bestuurslid BETA toe. “De politie heeft daar de mogelijkheden en middelen voor, het OM had dit niet. Bovendien mogen we als branche direct meepraten over hoe het nieuwe aangiftesysteem eruit komt te zien, ook daar heb ik veel verwachtingen van.”

Doorrijders

Uit cijfers blijkt dat het totale aantal doorrijders licht afneemt, maar dat de groep criminele gevallen juist groeit. Frits Bakker: “Tim Schoenmakers en ik voeren al lange tijd gesprekken met de politie over een intensievere samenwerking. Ons doel is dan ook dat met name deze groep criminele doorrijders (met valse/gestolen kentekenplaten, red.) en reguliere wanbetalers direct en hard aangepakt zullen worden.”

De branchevereniging blijft pleiten voor het vastzetten van kentekenplaten, maar gelooft dat een intensieve samenwerking met de nationale politie ook erg effectief kan zijn. Bakker: “In de tussentijd roepen wij tankstation-ondernemers op vooral aangifte te blijven doen via www.tankenzonderbetalen.nl, zeker omdat politie de aangifte nu rechtstreeks binnenkrijgt.”

Benzinediefstal

De website tankenzonderbetalen.nl werd in 2004 door het Openbaar Ministerie online gezet als hulpmiddel voor pomphouders om benzinediefstal aan te pakken. Via de website kan gemakkelijk aangifte worden gedaan van doorrijders. Het Openbaar Ministerie stelde bij de lancering dat het een tijdelijk initiatief betrof.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tankenzonderbetalen.nl wordt overgenomen door KLPD | TankPro.nl
benzinediefstal, doorrijder, tankstation

Tankenzonderbetalen.nl wordt overgenomen door KLPD

De website tankenzonderbetalen.nl wordt geïntegreerd in het normale aangifte-systeem van de KLPD. Vorig jaar dreigde initiatiefnemer Openbaar Ministerie nog volledig te stoppen met het aangiftesysteem voor doorrijders. De branchepartijen in de tankstationsector hebben dit tegen weten te houden. Inmiddels is het systeem overgedragen aan de KLPD.

“Dit is een erg goede ontwikkeling. Omdat de politie er nu bovenop zit in plaats van het OM, kan er indien nodig direct actie ondernomen worden bij problemen”, licht Frits Bakker, bestuurslid BETA toe. “De politie heeft daar de mogelijkheden en middelen voor, het OM had dit niet. Bovendien mogen we als branche direct meepraten over hoe het nieuwe aangiftesysteem eruit komt te zien, ook daar heb ik veel verwachtingen van.”

Doorrijders

Uit cijfers blijkt dat het totale aantal doorrijders licht afneemt, maar dat de groep criminele gevallen juist groeit. Frits Bakker: “Tim Schoenmakers en ik voeren al lange tijd gesprekken met de politie over een intensievere samenwerking. Ons doel is dan ook dat met name deze groep criminele doorrijders (met valse/gestolen kentekenplaten, red.) en reguliere wanbetalers direct en hard aangepakt zullen worden.”

De branchevereniging blijft pleiten voor het vastzetten van kentekenplaten, maar gelooft dat een intensieve samenwerking met de nationale politie ook erg effectief kan zijn. Bakker: “In de tussentijd roepen wij tankstation-ondernemers op vooral aangifte te blijven doen via www.tankenzonderbetalen.nl, zeker omdat politie de aangifte nu rechtstreeks binnenkrijgt.”

Benzinediefstal

De website tankenzonderbetalen.nl werd in 2004 door het Openbaar Ministerie online gezet als hulpmiddel voor pomphouders om benzinediefstal aan te pakken. Via de website kan gemakkelijk aangifte worden gedaan van doorrijders. Het Openbaar Ministerie stelde bij de lancering dat het een tijdelijk initiatief betrof.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.