tankstation, benzineprijs

Justitie Italië onderzoekt prijsafspraken benzineproducenten

De Italiaanse justitie doet onderzoek naar mogelijke verboden prijsafspraken tussen de benzineproducenten. Het zou gaan om Shell, Tamoil, ENI, Esso, Total ERG, Q8 en API. De plaatselijke brancheorganisatie UP stelt dat er geen concrete bewijzen zijn. Dat meldt de Itialiaanse krant La Repubblica vrijdag.

De financiële politiedienst GDF (Guardia di Finanza) zou de prijzen aan de pomp onderzocht hebben. Dat gebeurde naar aanleiding van een klacht die de Italiaanse consumentenbond Codacons een jaar geleden indiende. De prijzen van benzine zouden in Italië harder zijn gestegen dan in andere Europese landen.

Marktpositie

Uit het onderzoek is volgens La Repubblica naar voren gekomen dat de grootste benzineverkopers hun dominante marktpositie hebben misbruikt om de prijzen kunstmatig hoog te houden. Daarvan is aangifte gedaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.