shell tankstation

Shell gaat tankstations beter informeren over Bonus Miles

shell tankstation

Shell belooft haar tankstations te informeren over de kosten en de opbrengsten van het Bonus Miles systeem. De maatschappij zal elk tankstation afzonderlijk gaan informeren. Die belofte doet Shell na gesprekken met BOVAG Tankstations.

Leden hadden bij de brancheorganisatie aan de bel getrokken. Ze vonden de Bonus Miles actie met extra Airmiles niet altijd even transparant en hadden twijfels over de opbrengsten. Bovendien werd de factuur voor de kosten van het Bonus Miles programma zonder heldere uitleg verzonden, wat tot vragen en kritiek van de Shell-ondernemers leidde.

Shell

‘Shell heeft erkend dat het niet helder is geweest in haar communicatie naar de ondernemers’, zegt afdelingsmanager Jan Bessembinders in de Bovagkrant. ‘We zijn blij dat we bij Shell gehoor vonden en dat er nu concreet wordt gehandeld.”

“Evenwel hebben we op verzoek van onze leden nog een aantal voorstellen voor aanpassing van het programma naar Shell gestuurd. Zo vinden we bijvoorbeeld dat ondernemers keuzevrijheid moeten hebben in de manier waarop de kosten worden verrekend. Wij rekenen erop dat Shell onze aanbevelingen doorvoert.”

Bonus Miles

Het Bonus Miles Programma is gericht op vaste klanten. Hoe meer ze tanken bij een Shell-pomp hoe groter hun voordeel in de vorm van extra airmiles. Deze Bonus Miles worden achteraf bijgeschreven per kwartaal. Ze worden toegekend op basis van het totaal getankte volume per kwartaal.

Volgens sommige pomphouders lopen de extra kosten op tot bijna 4000 euro. Het gaat om extra kosten bovenop de kosten die de pomphouders kwijt zijn aan het reguliere airmilesprogramma, dat maandelijks verrekend wordt. De kosten van de Bonus Miles actie worden gedeeld door Shell en de pomphouders. Beide partijen betalen de helft.

Lees ook: Meer weerstand tegen oplopen airmiles-kosten

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.